onsdag 22 februari 2012

Mer vånda, mer beslutsångest

Jag velar - ska jag åka Tjejvasan eller inte? Det är onsdag idag och loppet går på lördag. Jag är fortfarande inte helt frisk, jag har inte åkt skidor på en hel vecka, det är 11 dagar till Vasaloppet. Jag riskerar inte Vasaloppet ett år till! 

Alltså - jag älskar Tjejvasan! Tjejvasan var liksom loppet som startade alltihopa, som väckte min skidåkarkärlek för några år sedan. Tjejvasan har jag åkt tre år på rad och älskat det varje gång. 

Men om jag måste välja, vilket jag hoppas slippa, så avstår jag hellre Tjejvasan än Vasaloppet. Kan jag åka Tjejvasan och ta det lugnt? Ta det som ett träningspass, anpassa mig efter förutsättningarna? Det vet jag inte. Det är ju en bisarr tävlingskänsla att stå där och stampa i led 2, spana efter eliten längre fram, kika på de andra åkarna... 

I morgon måste jag bestämma mig! Alltid dessa beslut och val! 

Som att det inte skulle räcka har jag haft mycket "annan vånda" och beslutsångest dessa dagar också. 

6 kommentarer:

Emelie sa...

Lita på magkänslan.. den brukar tala om vad som är rätt..

Hoppas det inte är allt för jobbiga beslut du annars våndas över..

Elina sa...

Är glad att jag slipper ta beslutet! Hoppas du vaknar imorgon och känner vad som är rätt.

andreas sa...

åjejoj är säker på att det blir bra till slut :) kramar

mikael sa...

Det du väljer kommer vara det rätta beslutet för dig.
Lycka till!

Igår var en vilodag men idag blir det lugna 8-10 km hem från jobbet i strålande sol. F-n vad jag längtar :)

Annika sa...

Vet du... hur du än gör så är det ditt beslut och rätt beslut. Det kanske helt enkelt är två bra beslut du väljer mellan. Njut av dagen i alla fall och hoppas att de andra våndorna försvinner... Jag jobbar med mindfulness och försöker inte tänka så mycket :) Man blir faktiskt inte klokare av tänkandet när det blir ett ältande. Det kommer bli bra hur det än blir :) Kram!

Anonym sa...

Jag skulle rekomendera dej att skippa tjejvasan med tanke på att din kropp inte är hundra procent just nu (inte heller återhämtningen) och du har ett 90km Vasalopp framför dej. Det kan funka hur bra som helst - men det kan även brista - som du ju själv vet. Fråga dig själv om du kan gå in i det med den acceptansen, att det KAN riskera ditt Vasalopp..? Jag håller tummarna hur du än väljer!