måndag 6 februari 2012

Att inte bli sjuk

Det är så konstigt, men ingenstans i alla "såhär undviker du att bli sjuk"-tips så nämner man korv och spaghetti?

Det verkar helt enkelt vara annat krubb vi får satsa på. 

Till middag idag: Ugnsstekt lax, paprika, vitlök, lök, morötter, till det en kall yoghurtsås med honung och vitlök. Som måltidsdryck ingefärate. Till kvällsmat blir det fruktsallad.

Nu råkar det bara vara jag som är frisk och fortfarande kan arbeta förebyggande. Min JW hade nästan 40 gr feber nu på kvällen och får börja pencillinkur. Resten av familjen har magsjuka. Hur kan man undvika att bli smittad av den man både pussar, delar tandborstmugg, popcornskål och säng med? I natt sover vi olika sängar!

Jag vill såklart aldrig vara sjuk, men just nu känner jag mig nästan panikslagen inför att bli det. Träningsdagar, arbetsdagar, 2.5 vecka till Tjejvasan, 3.5 vecka till Vasaloppet, det är så mycket som står på spel...

13 kommentarer:

Fridah sa...

Vad fint att du drömde om mig, fino. DU kan vara en karamell. Jag kommer hem nästnästa helg, då ska vi ses om du så ska spy ner mig under tiden! Hälsa JW att han ska krya på sig. PUSS!

julia sa...

Åh Jonna, kurera dig väl när du har så mycket spännande framöver! Frukt, grönt, te och vatten. Kanelbullar ska också vara bra har jag hört ;)

Jonna sa...

Jag är ju inte sjuk nu, men inbillar mig rossel i halsen...

slans sa...

Håll dig frisk nu kvinna! Bestäm dig! Men sova i olika sängen? Nja. Antar att du skojar!

Jonna sa...

Eeehrm, nej faktiskt inte. JW sover i bäddsoffan men det är delvis pga att han hostar så mkt och väcker mig...

Ulrika sa...

Håller alla tummar jag bara kan för att du ska klara dig undan sjukdomarna. Inte nu. Punkt. Fel timing.

andreas sa...

en bra medicin är ju att inte stressa upp sig över att bli sjuk ;) kramar

Andréa sa...

Ja här har vi kräkis på besök. Än så länge bara M, men Sixten har ätit dåligt idag och ville itne ens ha välling, så det känns oroväckande. Själv brukar jag klara mig från magsjuka (peppar peppar!) och jag hoppas jag slipper nu med.

LL sa...

Nypressade apelsiner varje morgon?! Det är vad jag satsar på för att hålla mig frisk.

Du klarar dig säkert. Tänk inte så mycket på det så går det nog bra. Men jag skulle nog tillfälligt sluta med annat än kindpussar och tandborstmuggen skulle jag nog satsa på en egen några dagar. Men eftersom han redan är sjuk har han kanske smittat klart!
Håller tummarna!

mikael sa...

För två vintrar sen var jag förkyld väldigt mycket.
Började med lite extra C-vitaminer förra vintern i form av Kiwi och Passionsfrukt. Det verkade ge resultat. Kör samma kur i år.
Tur eller om det extra tillskottet som är orsaken ... Jag är glad så länge jag håller mig frisk

Hoppas du slipper magsjuka och influensa! Skickar lite extra styrka

mikael sa...

Inför Sthlm marathon var jag livrädd för att bli sjuk. Dagarna innan inbillade jag mig att halsen började irriteras. Jag lyckades hålla mig frisk men på måndagen efter loppet fick jag halsfluss ... Så jag sprang säkert med bacillerna i kroppen

Annika sa...

Åh jag håller verkligen alla tummarna att du klarar dig. Eller i värsta fall gör bort sjukdomen nu så du är frisk nog att tävla iaf. Att uppleva Vasan måååste du ju göra i år. Jag är faktiskt lite ledsen över att inte vara på plats på Vasaveckan och missa allt där... :(

Tack för komplimangen om lägenheten. Jo just nu skulle jag nog hellre kunna skriva inredningsblogg än träning, shoppar lite för mycket till hemmet :) Du är ALLTID välkommen till Luleå om du vill, kan och har tid :)

Jag börjar planera min vår för fullt nu. Är i Göteborg fem dagar i samband med varvet helgen innan Limsjön och jag ska se vad jag kan få till... :) Jag vill så mycket.

Anonym sa...

Testat Astaxin? Har kört med det i vinter och tycker immunförsvaret har varit bättre än på länge. Jag har inte blivit lika lätt sjuk och har jag blivit så har det mer varit en light version av krasslighet. Om det är en tillfällighet eller beror på astaxinet vet man ju dock aldrig .. :)