måndag 13 februari 2012

Kärleken till snön

Idag hade vi fått den roligaste tidningen - Vasalöparen! Fast den är "gratis" (dvs du får den om du är anmäld till något av alla Vasaloppets lopp) så är det den roligaste träningstidningen jag vet! Jag slukar varje ord.

Jag kände mig frisk nog att åka skidor i kväll, och skulle börja med ett lugnt pass. Nöta den nya tekniken. Men spåren var farligt fina med en svag glans av is, och då gick det inte att åka lugnt och långsamt.

59 minuter, 15.11 km, 3:56-tempo - ett riktigt fartpass. Men det är inte särskilt "jobbigt" att åka när spåren är sådana. Det passar min åkstil, att jag är stark i överkroppen, att jag kan staka mycket. Källan är ett kuperat elljusspår men jag tyckte att pulsen höll sig normal även i tuffare backar. Det var 15 lätta, snabba kilometer idag.

Som skidåkare vill jag lära mig hantera alla typer av före, från isig vass snö till grisig tung snö. Det finns så många typer av snö och all snö ger olika utslag på skidåkningen! Det är häftigt att upptäcka och kärleken till snön bara växer... snö är ju hela förutsättningen för att få göra det jag älskar!

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Du är sjukt passionerad i det du gör! Såg du tjejen på Vinterstudion i söndags som forskade på snö och samtidigt gjorde en långloppssatsning?Det vore nåt för dig. :-)

Ingmarie sa...

Skönt att du mår bättre och det blev jättefint hos dig!

Kommer inte att kunna springa Limsjön för jag har fått ett uppdrag på västkusten p-r-e-c-i-s då. Kul men ändå inte...

Elina sa...

Hrmfh... Du borde kanske tagit det lugnare! Men okej, låt gå för den här gången.