måndag 27 februari 2012

Jag och Petter Northug

Ni kanske inte visste det, men det finns många likheter mellan mig och Petter i vår uppladdning inför Vasaloppet...

Först en bra tränings- och tävlingsperiod - där Petter kom 3:a i Tour de ski, vann någon världscuptävling, jag kom på 18:e plats i Intersportloppet...

De tre sista veckorna planerade vi enligt följande, vecka 1 och 2 som två bra träningsveckor. Ingen idiotträning, men en del längre stakpass, försöka cementera formen, bättra på det som kan bättras på. Petter tänkte göra detta på hög höjd utomlands, jag tänkte göra detta på Granbergets flacka spår. Sista veckan innan Vasaloppet tänkte vi vila, lägga benen högt och äta gott. 

Men som bekant går ju sällan saker som man tänkt sig! Petter fick avbryta sin vistelse utomlands pga. magsjuka. Jag har i snart 3 veckor haft förkylning och halsont som kommit och gått. Jag har ätit så mycket ingefära och vitlök att det osat ur öronen på mig. Jag har vilat, sovit och gjort allt man ska.

Nu är det inte så många dagar kvar! Jag antar att Petter tänker ungefär som jag, att vilda hästar kommer inte kunna hålla mig borta från den där startlinjen i Berga by. Men visst, uppladdningen har inte riktigt gått som planerat. Och med det följer något ändrade målsättningar för min del. Om Petter ändrar sin målsättning vet jag faktiskt inte, jag tror inte han är nöjd att åka och småsnacka med mig i 9 mil, och tänka att vad sjutton, det är ju första gången vi gör det här, vi kan väl vara nöjda om vi går i mål bara!?

Petter känner sig jagad och sliten av hela norska befolkningen och all världens journalister. Jag känner mig mest jagad av mig själv. Den här veckan kommer jag inte att blogga så mycket. Det blir ändå mest ältande. Sjävklart kommer ni att få reda på hur allt går.
Bildkälla: Andreas Bardell, Sportbladet.se

10 kommentarer:

mor sa...

Fin betraktelse!

Ingmarie sa...

Jag följer dig som en skugga. ;-) Har du tagit extra D-vitamin?

andreas sa...

ja lika diviga är ni oxå kramar

LL sa...

Jag tror att det kommer att gå bra för er bägge! :-D

Elina sa...

Du är inte en sådan retsticka i alla fall :)

elly sa...

neej, sluta inte blogga! jag vill följa dina förberedelser in i minsta detalj!

det har snöat i sthlm i natt! dessvärre regnar det nu..

"kör hårt" är väl fel uppmaning nu när du ska ta det lugnt inför vasaloppet. men på vinterstudions hemsida finns ett klipp med mattias svahn som säger att man ändå ska hålla igång kroppen även de sista dagarna. dock ingen hårdträning. ladda ordentligt nu!

Anonym sa...

Intressant jämförelse! :)

Jag önskar och hoppas och håller tummarna för att du och Petter ska få prestera på topp då dagen kommer!

Ni är grymma båda två!!!!

mikael sa...

Lycka till!

Jag känner igen mig. Ständigt jagad av sig själv.

Jag är alltid jagad av kommenterar av att saker och ting kunde ha gjorts bättre :/

Anonym sa...

Heja och lycka till!

Åsa sa...

Heja och lycka till!