lördag 9 april 2011

Vedsågning om våren

Vedsågning är ett säkert vårtecken i min värld! I min barndomsby går sågklingan varm under helgerna i april. Ljudet av klingan som går och doften av färsk ved andas minnen. Leriga stövlar och sågspån i ögonfransarna, efterlängtade kaffe- och matpauser.

Idag stod vi på vedbacken i Leksboda. Hundratals kilo ved var har vi nog burit idag, släpat, lyft, sågat, kastat, skjutsat, staplat. Det kallar jag styrketräning! Ibland känns det absurt att betala tusentals kronor för gymkort när vi kan styrketräna alldeles gratis och förutom träningen få ett dagsverke gjort... Vi kommer ha träningsvärk både här och där i morgon, det känns redan nu.

Nu försöker jag bota min onda hals med rödvin och choklad. Det fungerar säkert. Jag glädjer mig åt vännen Sofies löparframgångar, hon sprang Vällingby Marathon på 3.40 idag, hurra för det!

3 kommentarer:

Elina sa...

Bra jobb idag! Vi drack det goda rödvinet vi fått av er ikväll :)

Julia sa...

åh ljudet av sågklingan om våren påminner mig om att som tonåring bli väckt för tidigt om morgonen i olsnäs, klingar därför inte lika glatt i mina öron!

Sofie RW sa...

Tack för de fina orden. Du har verkligen förmågan att förmedla värme på distans; vare sig det är framgångar eller motgångar.

Men du, kanska rödvinet var för mjäktigt? Ikväll får du gå loss på whiskeyn!