tisdag 5 april 2011

Tjurruset runt Limsjön

Droppande strumpor... Dagar blir inte som man tänkt, eller velat, eller önskat. Men när jag fick en stund på eftermiddagen så valde jag att ändå lägga den på att genomföra löppasset jag tänkt.

Jag begav mig ner mot sjön - Limsjön - och den terrängstig som löper som en rem runt sjön. Stigen går också över några kärr där fåglar häckar, genom skog och kohagar. Träskmark skrev någon på Facebook, ang. att en granne sprungit runt där. Fast det visade sig att han sprungit på stora vägen runt sjön, inte stigen...

Efter några meters vadande i 15 cm is- och snövatten var fötterna kalla och avdomnade. Lika bra att köra på... vattnet blev till lera, och sedan vatten igen. Det kippade trevligt i skorna och byxorna blev brunprickiga. På vissa ställen hade vattnet en konstig rödbrun färg. Eftersom det betar kor runt sjön så blev jag nervös att färgen kom från en gödselstack... valde att förtränga det. Sprang över ett kärrlikande parti, och fötterna försvann ner i snön och vattnet. Efter några kilometers joggande, hoppande och plumsande valde jag att vika av och ta en annan väg hem igen. Jag kände mig ändå rätt tuff som försökt! Och jag njöt av friskheten i luften, leran, löpningen.Och det bästa av allt, jag kände inte ens en liten ärta under foten! På tal om foten så trodde sjukgymnasten på en liten skada i något ligament eller sena inne i mellanfoten.

Hoppas att han inte blir arg i morgon när jag måste berätta att jag sprungit flera gånger sedan sist...

På bilden står jag rödrosig och dan i vårt vackra vardagsrumsfönster, nästan som ett burspråk är det!

8 kommentarer:

Emelie sa...

:) pappa ringde och började samtalet med ett litet skratt och berättade er konversation på facebook... jag ler fortfarande!

Ser fram emot att få se er nya lägenhet, i påsk kanske :)! Bjuder kanske in oss själva med en påse bullar ;)

Kram

Löpning & Livet sa...

Ibland mår man fantastiskt bra av att få bli lite blöt och lerig!

andreas sa...

optimistiskt att försöka sig på limsjövändan innan snön är borta ;)

Annika sa...

Åh vad härligt med en skogstur - och det bästa av allt: att det kändes bra! Grymt ju. Hoppas att det håller i sig. :)

Elina sa...

Jag väntar inte en längre än till fredag med att köra igång och har redan bestämt fredagens, lördagens, söndagens, måndagens och tisdagens träning! TJOHO!

Det där fönstret är jättefint! Jag hoppas lite att han läxar upp dig idag, men är glad att du inte kände något igår förstås.

Ulrika sa...

Åh så kul det låter! Ikväll är det jag som testar skogsturen igen. med eller utan is/lera/snö.

Sofie RW sa...

Låter småjäkligt och alldeles njutbart :) . Vad skönt att foten känns bra. Hoppas det fortsätter så.

Andrej sa...

Fasiken vilket härligt löppass. Men varför i all världen är du rädd för koskit?