Springformsbröd med nötter och frön
1 form
ca 12 g jäst (1/4 pkt)
5 dl vatten
1 dl fil eller naturell yoghurt
2 tsk salt
½ dl linfrö
1½ dl havre- eller vetekli
7 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
1 form
ca 12 g jäst (1/4 pkt)
5 dl vatten
1 dl fil eller naturell yoghurt
2 tsk salt
½ dl linfrö
1½ dl havre- eller vetekli
7 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl valnötter
1 dl frön eller nötter till garnering, olja att smörja formen med
1 dl valnötter
1 dl frön eller nötter till garnering, olja att smörja formen med
Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den i vätskan. Tillsätt resten av vätskan och de torra ingredienserna, inklusive nötter och frön. Bearbeta degen i 10-20 minuter i en degblandare eller för hand (här var jag nog lite lat och bara rörde samman ingredienserna). Häll den lösa degen i en oljad springform, ca 24 cm i diameter. Låt stå i rumstemperatur i 8-12 timmar under plastfolie eller bakduk. Strö över solrosfrön och grädda ca 1 timme i 175 grader.
1 kommentar:
lär väl prova detta nån gång dååå... springform = pajform eller vad?
Skicka en kommentar