söndag 5 augusti 2012

Sweet sunday

Efter en härlig lördag med supportande på löpartävling och kräftskiva, väntade en ytterligare ledig dag. Söndag är kanske veckans bästa dag! 

Sovmorgon och lång frukost framför OS, innan vi pumpade däcken på landsvägscyklarna stenhårda och gav oss iväg i solskenet. Vi tänkte cykla långt, nåja, det fanns delade meningar om det, och det blev inte så långt. Ett kort långpass? Vad är långt i cykeltermer? Över vackra Tällbergs backar, fram i Kullsbjörken, Rättvik, Sjurberg och upp till Nittsjö.

Där finns ett fantastiskt litet kafé där vi blev serverade kaffe i små blommiga kaffekoppar (kopparna är så små så det är fri påtår sa kaféägaren). Vi satt i solen och njöt innan vi trampade hemåt igen. 63 km och snittfarten blev bra även idag, över 27 km/h. Jag kände mig så stark hela vägen, backarna kändes som småpotatis när jag tryckte på uppför, det är kul att cykla nu! Det märks att jag tillbringat mer tid på landsvägscykeln. Även om det varit ofrivilligt mycket cykel så är det roligt att bli starkare på sadeln... 

Kvällen avslutade vi med att grilla tillsammans med mina tre syskon och deras familjer! Vi grillade grillspett, bananer med choklad, sjöng kampsånger, skrattade och grinade. En underbar kväll - jag är så oerhört glad över sambo, mina syskon, svågrar, svägerskor och syskonbarn som fyller livet med kärlek!

11 kommentarer:

andreas sa...

vilka stiliga karlar :)

mammaspring.com sa...

Vilken underbar dagar! Låter alldeles perfekt!

Löpning & Livet sa...

Fördelen med cykel jmf löpning är att man får se så mycket mer. Fast mer tidskrävande är det väl också förmodar jag. En fin dag verkar du ha haft iaf!

felicia sa...

vilken god kopp att dricka ur! :)

LinaTriathlet sa...

Åh vilken dag! Fullproppad med massa kärlek :) härligt!! Kul att cyklingen känns bra, nöta sadel är bland det bästa;)

elina sa...

Men vad hände med bärplockningen? ;)

Malin sa...

Du passar bra på cykeln. Härligt att se att du håller igång så bra trots sommar och regn! Glad sommar

LinaTriathlet sa...

Just nu har jag sommarlov så har funnits mycket tid till träning:)

min vad är fortfarande lite ond på mig:( den blir faktiskt värre när jag kör spinning. Men den är absolut bättre och det går framåt. Jag har inte fått någon diagnos men det är mitt på vaden jag har ont, den yttre vadmuskeln. Jag gick på akupuntur två dagar i veckan i Luleå och det hjälpte mig. Nu försöker jag vara flitig att göra excentriska tåhävningar, det ska stärka upp vaden. Sen masserar jag mycket själv och stretchar. Har du fått några bra övningar för vaden? usch det är så himla träligt att ha ont i just vaden. bra att det funkar att cykla i alla fall! jag hoppas att du läker fort och snart kan hoppa i löpskorna igen! Kram!!

Snorkkis sa...

Vilka pärlor ni hittar på cyklarna. Låter som en väldigt härlig helg!

elly sa...

du var en av dem jag syftade på med "medvetna val". och jag måste ju erkänna att även om jag tycker att jag är väldigt medveten så fuskar jag ibland och vet att jag skulle kunna göra mer. en av de bästa sakerna med att få nytt jobb med högre lön var i alla fall att jag inte behöver fundera över huruvida jag ska köpa eko eller ej, för nu har jag råd! det jag menade med inlägget var väl framför allt att jag blir så j*vla irriterad på folk (i 99,9% av fallen män) som driver med dem som inte äter kött och som aldrig själva skulle komma på att ifrågasätta vad mcdonaldsmenyn de sätter i sig har för inverkan på miljön. det är en okunskap jag har svårt att acceptera.

Anonym sa...

Lovely lovely, blir inspirerad att läsa detta!