lördag 25 augusti 2012

Träna med puls

Puls har man förhoppningsvis alltid, hög, låg eller normal.

Idag satte jag på mig pulsbandet innan jag drog iväg med landsvägscykeln. Det var nog första gången jag hade pulsbandet på mig under cykling. Medelpulsen landade på 144, maxpuls på 167. Vad är era erfarenheter av puls under cykling jämfört med t.ex. löpning eller skidåkning? Jag har ju vanligtvis en högre både medel- och maxpuls under löpning. Det "känns" ju givetvis också, det hade jag inte behövt något pulsband för att tala om.

Efter cykelturen, som jag valde att avsluta efter drygt 32 km då jag var genomblöt och kall (att cykla i spöregn börjar bli en vana) pausade jag en timme, åt smoothie och ägg. Därefter gav jag mig mot gymmet för ett pass axlar, mage och rygg. En dubbel minsann, det var inte igår. Helgen är bästa tiden att träna, då har man tid och kan spontanträna! I morgon hoppas jag så att vaden håller för löpning!
Magdas Medaljpasta, en laddning chokladbollar (raw food kallas det visst), en kanna te och en hyrfilm uppskattade jag och min trötta kropp under lördagskvällen!

4 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Jag brukar inte heller cykla med pulsband, men om jag går efter känsla så brukar den va lägre än löp! Härligt med en dubbel! Jag måste verkligen prova de där chokladbollarna! Hoppas du får en skön känsla på löpen idag!

elina sa...

Hoppas du gillade filmen också? Chokladbollar är verkligen gott. Tar mig aldrig för att göra!

Jonna sa...

Det är helt vanliga chokladbollar, jättegott!

elly sa...

åh, vad jag längtar efter att ha tid att göra en "dubbel"! när jag bodde i umeå gjorde jag det. jag kunde köra löpband innan skolan och så styrketräning eller pass på kvällen. eller dubbla pass bara. nu har jag så himla fullt upp på helgerna att det knappt blir något pass alls, och mer än ett efter jobbet på vardagar är uteslutet.