söndag 6 maj 2012

Sicken bra helg!

Jag älskar helger! Vem gör inte det... den här helgen har varit alldeles fenomenalt bra på alla sätt och vis! 

Fredagen började med fredagsfys, löpning på löpband och styrketräning medan snöflingor stora som tefat föll utanför fönstret... Jag brukar inte vika ner mig och springa inomhus, men med alla förkylningar i bagaget ville jag inte bli blöt och nerkyld.

Igår regnade snön bort. Det var ett par plusgrader, och jag kände både avund och lättnad att jag inte var med på Leksandsrundan, 5 eller 10 km terränglöpning. 
 På lördagens eftermiddag fick jag avnjuta färska hallonmunkar från Rättviks marknad. Jag njöt av varenda tugga. En god middag åt vi också, och sedan satt jag uppe med två smarta, snygga tjejer och pratade halva natten.
 Idag sken solen från en blå himmel! Efter sovmorgon och söndagsfrukost cyklade jag och en kär vän iväg på våra landsvägscyklar. Trots blåsten njöt jag av cyklingen och att få vara ute och röra på mig. Totalt blev det nästan två timmar på cykeln idag.
Lilla Embla hann jag också träffa, och vila i en soffa på en solig glasveranda i Leksboda gjorde jag också. Söndagssysslor fyllde eftermiddagen, som att fylla upp kylskåp, baka bröd, göra matlådor och äta en söndagsmiddag bestående av ugnsrostade rotfrukter och älgfilé. Det är nog det godaste som finns tror jag.

Helgens mest otippade händelse var kanske den tweet jag upprört skrev om Carolas förklaring till varför hon utsatte en treåring för hårförlängning. Min tweet blev retweetad tio gånger, varav en gång av vår EU-minister Birgitta Ohlsson! #Carola som ett tips, det går att läsa andra barnböcker än stereotypa prins-prinsessagor. 

12 kommentarer:

Karin sa...

#hejja Jonna :-)

mbh sa...

låter som en fin helg bortsett från att vi inte träffats ;)

Uppochhoppa sa...

Härligt Jonna! Och nu blev jag lite glad, för du svarade ju att vi cyklade samma tid och fart på twitter, och ni hade ju såna där snabba racecyklar ju! (även om ni säkert inte tryckte på såklart)

Löpning & Livet sa...

Härligt! Och den där Carolahistorien är verkligen hemsk.

LinaTriathlet sa...

Fin helg! Åh vad avis jag blir på din cykling! Här har det snöat så har vandrat runt i slask och snöstorm! Nu hoppas jag att värmen kommer!

andreas sa...

ja sicken helg,å dig fick vi träffa oxå :) kramar

Ingmarie sa...

Ja sicken bra helg! Och vad du har hunnit med mycket!

Anonym sa...

Tack för cykelturen,härligt med ditt sällskap!

elina sa...

Men denna helg i bagaget hoppas vi nu på en bra måndag! Jättekul att vi hann ses så pass mycket <3. Puss!

mikael sa...

Jag är inte så insatt i historien om hårförlängning.
Det jag inte håller med om är hur man lämnar ut ett barn så pass mycket som hon gör när inte hela, vad jag förstått, processen är klar.

Ulrika sa...

Åh så fint! mer av såna helger. Sånt där matlådefix får nog jag ta och göra ikväll. Och packa upp från svalbard.. mycket flängande och farande för närvarande och ingen tid för vardagsfix.

Anonym sa...

Både låter och ser grymt ut! Ungsrostade rotfrukter och älgfile måste vara en topp 3 rätt även hos mej!! :)