söndag 13 maj 2012

Lördagsnöje

Till kvällsmat igår åt jag en stor portion med söta jordgubbar och vispgrädde! Med sådan kvällsmat är det ingen sak att hålla sig ifrån sockret. Energi behövdes efter dagen...
 ...då vi var ute på en lång, lång cykeltur. I sned medvind cyklade vi iväg mot Insjön, Rexbo och alla små byar och sjöar som ligger på vägen mot Kvarnsveden. De första 43 kilometrarna gick så lätt och vi höll över 26 km/h. Jag noterade även nytt hastighetsrekord, över 53 km/h i en backe! 
 Och det som är så fint med cykling, man kan cykla till ett konditori och fika! Igår, Kvarnsvedens konditori.
Och sen bar det av hemåt. Med motvind i 49 kilometer. Det gick bra den första milen, men de sista 40 kilometrarna var väldigt utmanade både fysiskt och psykiskt. Jag är ovan att cykla så långt och fick ont i ryggslut, höfter, baken och benen. På slätterna blåste vinden så kraftfullt att det kändes som cykeln stod still. Orken var helt slut. Det kändes som evigheters evighet hem...

Men hem kom vi, till slut. Efter nästan 93 km cykling och 4 timmar på sadeln. Så trött har jag inte varit sen efter Vasaloppet! Därför strukturerade jag om i planeringen, och söndagen fick bli vilodag. Jag tänker träna smart nu och inte bli sjuk igen.

Träningsvärken idag är minimal, cykling måste vara skonsam träning! Däremot är jag törstig och hungrig som en varg. Magen är som ett hål. Jag dricker vattenglas efter vattenglas.

Och sysselsättningsproblem då jag ställde in träningen? Nej, det ligger inte för mig. Jag har läst examensarbeten, arbetar massor med Limsjön marathon, städat trapphus, lagat köttbullar på älgfärs, gräddsås, potatis och lingon (allt när- eller hemproducerat), besökt golfbanan, promenerat och haft det söndagsbra!

5 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Åh vad gott med jordgubbar och grädde, längtar till sommaren!

Starkt jobbat i motvinden! Så många mil du samlat nu, härligt! Min pärla är på väg söderut nu så jag får vänta med att samla cykelmil. Håller med om känslan, brukar bli så himla hungrig efter de långa cykelpassen! Det är bara och fylla på hela tiden! :)

elina sa...

Goda mackor! Mackor mackor mackor. Mmmm! Och jordgubbar!

Bra att fylla på med vila och mat!

Ingmarie sa...

Jag hade varit som ett torrt russin. Galet bra jobbat!

Löpning & Livet sa...

Vilken fin dag! Och jordgubbar med vispgrädde får det allt bli här någon dag. Tack för påminnelsen om denna underbara kombo!

elly sa...

kära nån, vilken dag! jag har varit i valet och kvalet i ett par dagar nu, om jag ska träna eller ej. idag slog jag till, men nu har jag mått illa hela kvällen och är dödstörstig. och så gör sig halsen påmind igen... jag skippar nattsudd ikväll och hoppar i säng omedelbums! i hopp om att kunna förebygga ev förkylning. vi ses om några dagar!