onsdag 30 maj 2012

Hejdå lediga onsdagar
Imorse tog jag min rosa cykel, fyllde cykelkorgen med smått och gott och for iväg över skogen till min storasyster. Det var min sista lediga onsdag. På fredag slutar jag på mitt nuvarande arbete, och på mitt nya arbete kommer jag inte längre att ha en extra ledig dag i veckan.

Det är vemodigt nu. Det är alltid vemodigt att sätta punkt och säga hejdå på olika sätt.

Vad gäller mina lediga onsdagar så har jag nyttjat dem maximalt och inte ångrat en enda gång att jag valde att under två års tid jobba 80 %. Jag valde att leva här och nu. Många dagar har jag spenderat med syskon och syskonbarn.

Dagen idag var precis en sådan dag. Förmiddagskaffe med skummad mjölk dagen till ära. Lunch och lek. Jag hämtade Odin på dagis. Vi åt mellis som idag bestod av jordgubbar och grädde. JW kom förbi. Under stora protester rörde vi oss så småningom hemåt. Jag cyklade igen över skogen och kände mig så lyckligt lottad.

Under eftermiddagen och kvällen lagades det mat, tvättade, klippte gräset och sprang en tur i försommarkvällen.

Åh, vad jag kommer sakna dessa onsdagar!

5 kommentarer:

elina sa...

Förstår det sis! Men en vacker dag får du kanske tillbaka dem :) Och nu har du först och främst semester att se fram emot!

Löpning & Livet sa...

Så lyxigt med en ledig dag! Men du kommer snart in i det nya.

Jag tycker också alltid det är vemodigt att ta farväl av något gammalt, även om jag vet att det nya är rba. Kanske har det att göra med att man vet vad man har men inte vad man får.

LinaTriathlet sa...

Låter som en väldigt fin onsdag! Mysigt! Förstår att det känns vemodigt att säga hejdå! Hoppas du kommer att trivas på nya arbetsplatsen! varberg känns än så länge helt rätt i alla fall :) allt har gått så bra, sommarjobb, instruktörsjobb, pusselbitar på plats! :) Hoppas du haft en fin onsdagkväll! Kram på dig!

andreas sa...

förstår dig jonna en ledig dag mitt i veckan är ju kanon kramar

mbh sa...

ja fy farao. det är riktigt tråkigt! man får aldrig samma umgänge på en helg! Buhu Buhu