söndag 27 maj 2012

En tävling på programmet

I morgon är det dags för Blodomloppet anno 2012. Även i år ställer vi upp med ett starkt syskonlag, Bodin Bygg Springer!

Förra året sprang jag 10 km-klassen helt utan kravkänsla då det var drygt en vecka efter Stockholm marathon. Det var en skön, kvav kväll och det var härligt att springa ett lopp utan att tänka på att slå något personbästa.

I år är jag anmäld till 5 km! Vid närmre eftertanke en distans jag aldrig tävlat på! En svår distans, hur hårt ska man gå ut? Vilket tempo orkar jag hålla? Jag tror det är en jobbig distans där man har hög puls från första metrarna och inte så lång tid på sig att korrigera tempo.

Jag har inte tränat på 8 dagar, inte sen Limsjön marathon pga förkylning och halsont. Mitt träningsschema just nu handlar alltså endast om tävlingar... inte träna, bara tävla! Hur låter det?  Och den där cyklingen, den ber jag att få återkomma om.

Idag känner jag mig pigg, men inte helt snorfri. Mina förhoppningar är med anledning av det inte skyhöga, men jag hoppas kunna starta och gå i mål. Ungefär så. Jag hoppas på en underbar kväll! Häng med via Twitter om du inte kan vänta tills bloggen uppdateras i morgon kväll.

Ingen träning men en 8 km promenad blev det i alla fall igår kväll, runt Limsjön. Sedan förra helgen har det verkligen exploderat i grönska och blomster! Doften av hägg var stundtals berusande.

5 kommentarer:

andreas sa...

vi har samma uppladdning å målsättning :) kramar

elina sa...

Lycka till nu syskonliga m resp! Var rädda om er!

Löpning & Livet sa...

Spännande! Jag är inte heller van vid den distansen, det enda lopp jag sprungit är vårruset som ju inte är 5km ens... Men jag skulle nog tänkt att Jag går ut i ett tempo strax över min tusingfart. Lycka till!

mbh sa...

jag känner mig som sagt inte heller helt hundra, men men det får gå som det går. kul grej främst för det sociala.

Coolt att du badade i lördags!

Anonym sa...

Vad roligt och peppande med en 5:a mellan varven! Jag har enormt hatkärlek till den distansen med löpdojjorna (att göra den på skidor är favvo!) .. :) Tycker upplägget för en femma alltid är lika svårt, blir lätt alldeles för snabb start men samtidigt kan man ju inte starta för långsamt på sån kort distans heller ..