torsdag 24 maj 2012

Cirkeln


I söndags när lyckokänslorna över Limsjön marathon låg som bomull under fötterna, kände jag även något annat. En stickande känsla i halsen. I måndags var halsen svullen och röd, och en till förkylning ett faktum.

Det är minst den femte förkylningen sedan februari och jag börjar känna mig ordentligt trött på det. Samtidigt som jag skäms över att bli nedstämd över förkylningar, det är väl inte så farligt egentligen! Men återkommande sjukdomsperioder gör mig väldigt begränsad i det liv jag vill leva. Jag har inte varit frisk i mer än tre veckor i sträck. Och egentligen har jag de sista två åren haft problem med väldigt täta halsvirus.

Med anledning av det besökte jag vårdcentralen igår. Jag fick ta några prover som visade på virus, som vanligt. Jag trodde inget annat heller, men det är mönstret - att infektionerna återkommer hela tiden som gör det till ett problem. Jag ska få träffa en läkare den 11 juni för att ta mer prover och försöka få ett svar på varför jag är så infektionskänslig. Troligen är det väl inget annat än den onda cirkeln.

För de som undrar kan jag berätta att jag återhämtar mig ordentligt, har vilodagar varje vecka, äter mycket grönsaker och så mycket ingefära och vitlök att jag snart blir förgiftad.

Dessutom ska jag operera bort en tand i morgon, så helgen kommer nog bli alla tiders!

Men på tal om cirklar, så har jag i alla fall börjat läst en bok. Cirkeln.

Annars tar jag vecka för vecka nu och ser vad som händer... Något gott i den påtvingade vilan är att känslan i knäet är borta nu.

7 kommentarer:

Ulrika sa...

Men nu får det ju vara nog! Förstår verkligen din frustration. Hoppas de kan komma på vad som kan vara den bakomliggande orsaken även om det förmodligen bara är den onda cirkeln precis som du säger.

Karin sa...

Förra året var det jag och "Hunger games" serien på sommaremn, nyss har jag läst ut cirkeln. Dety är som att man behöver lättsmält tonårslitteratur så här års. jag ser det dock som en principsak att inte hänfalla åt Twighlight...

KRYA på dig nu. Det är INTE ok att vara sjku såhär hela tiden. Stå på dig hos läkaren.

Erika sa...

Jag var sådär förut, jämt jämt sjuk. Under några år var jag konstant förkyld särskilt under hösten och vintern, typ en gång i månaden. Men plötsligt la det bara av. Jag var frisk hela hösten och vintern förra året/i år förutom typ 2 dagar i februari vilket knappt märkes och sen dess har jag varit superfrisk. Gjorde en del förändringar av livet och vardagen som jag bloggade om men generellt inga stora ändringar.

Var också på vårdcentralen och tog prover men de hittade förstås inget. Hoppas det går över för dig med!

Cirkeln fö, sjukt spännande bok!

mbh sa...

kära du det är ju som ett dåligt skämt det här. är det nån som borde vara sjuk hela tiden så är det väl jag... orättvist är livet.

jag har också läste n bok - åsa larssons femte Till offer åt Molok - jättebra!

Elina sa...

Det är verkligen inte klokt! Det är ju nästan så att jag är frisk ofta i jämförelse... Hoppas du kan få någon rätsida på detta snart!

Krya-på-dig-puss!

mikael sa...

Eländes elände ...

Jag har börjat äta D- vitamin tillskott som jag hoppas göra mig lite friskare.

Hoppas att det inte blir några komplikationer av att du opererar bort din tand.
Jag hade ett helsike ett par dagar efter jag tog bort min visdomstand med infektioner och fruktansvärd tandvärk. Gör aldrig om det

elly sa...

vad tråkigt att du blivit sjuk! jag har klarat mig bra förvånansvärt länge (peppar peppar). men jag vet ju hur drygt det är när man "blir borta" en vecka eller så. krya på dig!