måndag 10 november 2008

Anns filmjölksbröd

Det här receptet fick jag en klasskompis på socionomprogrammet. Vart man än bjuder på det så tycker alla alltid om det, det är verkligen GOTT! Och busenkelt. Ett toppenrecept alltså.

10 dl Vetemjöl
2 dl Grahamsmjöl
3 tsk Bikarbonat
1 tsk Salt
1,5 dl Hasselnötter
1 dl Russin
1 dl Linfrön
1,5 Ljus Baksirap
10 dl Filmjölk valfri %

· Sätt ugnen på 175 gr. Smörj två avlånga bakformar (ca 1,5 l)
· Mät upp samtliga torra ingredienser i en bunke. Rör om.
· Tillsätt sirap och filmjölk och rör till slät smet.
· Fördela smeten jämt i formarna, ställ in i nedre delen av ugnen.
· Grädda i 60 minuter. Ev. kan du behöva lägga över folie mot slutet.
· Stjälp bröden ur formarna, låt svalna på galler, under bakduk!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, det här brödet är så gott! Jag gjorde det eller ett liknande hemma förra julen. Mmm. Jag ska genast skriva ned receptet. Men vad tråkigt med ditt knä! Hoppas det är bättre nu. Jag tycker som alla andra att du ska vila! Inte kan du springa om det gör ont.

Anonym sa...

Jag läser ju för tusan hela tiden! Men jag lovar att bli bättre på att kommentera. =o)

Anonym sa...

jag gör det heeeela tiden :)

Andrej sa...

Köper receptet rakt av. Låter riktigt gott.

Tackar och bockar