lördag 17 december 2011

Längdskidåkning i Grönklitt

Säsongens andra längdskidåkning den 17 december. Katastrof kanske är fel ord, men jag vill inte ens tänka på hur många mil jag åkt i fjol motsvarande datum.

Idag styrde vi kosan mot Orsa Grönklitt, en dryg timmes bilåkning hemifrån. Där är det verkligen vinter! Snacka om kontraster! Nere i Orsa by är det nästan grönt, uppe på Grönklitt är det hur mycket snö som helst.

Det är kinkigt med vallan idag, sa en Orsaåkare till mig. Ja, det kan man säga... första milen fick vi stanna flera gånger och hacka loss snöklumpar som frusit fast under skidorna. Men efter att det släppte så började jag minnas varför jag älskar längdskidåkningen så! Då var det som att kroppen mindes hur man gör, jag orkade trycka på någorlunda. I stakåkningen är jag stark, i diagonalåkningen sämre. Inga förändringar på den fronten. Det blev 21 km åkta med snittempo 4:50 .Varken jättelångt eller jättesnabbt, men med tanke på första milens bedrövelser är jag nöjd.

Dagens roligaste var att jag träffade Ulrika - som har bloggen Träningseffekt. Hon var där och köttade skidåkning och teknik i dagarna tre! Det är så kul att träffa andra bloggare i verkligheten. Ulrika var precis så trevlig, snygg och glad som hon verkar i sin blogg.

Dagens mest komiska är hur stressade (vissa) karlar blir att bli omåkta av en tjej! En del kan inte låta bli att öka farten allt de kan för att försvåra en omkörning... när de därefter stannare efter 200 meter för att "ordna med något" blir det töntigt.

Inga bilder tagna, av någon anledning blir det aldrig det när jag åker längdskidor. Kameran ligger kvar i bilen och när skidåkningen är över vill jag bara åka hem, och orkar inte ta några kort.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker verkligen att det är alldeles, alldeles för deprimerande att tänka på hur snöläget är i år jämfört med de senaste åren! Typ ifjol stod jag på skidorna på natursnö första gången den 3:e november och fick sen skida resten av säsongen ..

Alltid förut har det ju kommit en köldknäpp iallafall så de kunnat fixa konstsnö, men i år jävlas ju t.om det! :/ Suck!

Hursomhelst, härlig dag du har haft som fått susa fram på skidor iallafall! Väntar på fler skidrapporter imorgon! :)

Snorkkis sa...

Haha, det där med gubbarna är så komiskt. Tror att du har sådan fin fart på i spåret så det är bäst att de vänjer sig. Kul att träffa på andra bloggare också - och kul för Ulrika som fick träffa dig!

Elina sa...

Och nu snöar det! Snart slipper du åka FEMTON mil för att åka skidor :)

Malin sa...

vilka entusiaster ni är som åker så långt! Ni är då inte "den som är den" :)

Ulrika sa...

Superkul att träffa dig! Måste säga att jag är imponerad över din spotting-förmåga som lyckades hítta mig där i vimlet. Nu är jag rätt så slut efter de där tre dagarna av full koncentration - men längtar samtidigt efter mer skidåkning. Vi får styra upp nåt tycker jag!