torsdag 22 december 2011

Firande av vintersolstånd

Vilken alldeles, alldeles underbar dag! Firande av vintersolståndet genom lunchlöpning klockan 12:00, 5.5 km i hyfsat bra tempo. Men egentligen spelade inte tempot eller distansen så stor roll... det var ju att fira ljusets återkomst som var väsentligt! Jag kan inte tänka mig ett bättre ställe än att stå längst ut på Långbryggan och njuta av dagsljuset och vyn över Siljan. Och visst är porten in till bryggan som klippt ur en sagobok?

Efter jobbet var jag hembjuden till fina vänner. Jag fick som alltid påfyllnad av bra energier som man får av nära vänner. Ute var kvällen mörk och nollgradig, jag styrde kosan mot elljusspåret i Källan. Med utlovat töväder tar jag varje chans till skidåkning!

Och det ångrade jag inte en enda sekund. För första gången denna säsong hade jag hittat rätt med vallningen! Bara det kände jag en viss stolthet över. Inget superbett, men ändå tillräckligt fäste och glid för att åkningen skulle stämma. Jag hade tänkt åka 2-3 varv (10-15 km). Efter 15 km kändes det som kroppen bad om mer. Jag kalkylerade med mig själv... hinner jag? Och kände "nu tar jag ett egoistiskt beslut och åker ett 4e varv, jag får, jag vill!" Kroppen kändes så pigg, och jag verkligen njöt av varje meter i spåret. Njöt av alla partier i spåret, av att vara nästan helt ensam i spåret, njöt av de branta utförslöporna och uppförbackarna, att pumpa på med stakåkningen, försöka hitta teknik i diagonalåkning och stakåkning med frånskjut...

Det var en kväll med träningsglädje som i en ask! Det är ju såhär det ska vara, såhär det ska kännas! 20 km i 4:21-tempo (1.27 h). Snacka om skidhög!

10 kommentarer:

andreas sa...

god jul va kul,för dej min supertjej kramar.

Anonym sa...

Ja, det är lite Naria-varning över bilderna!

Och kul att känslan satt där! Jag hoppas att du får mycket av den i vinter!

Löpning & Livet sa...

Fint! Det enda som saknas är isen på sjön.. (Och lite mr snö). Hoppas ni slipper regn och massa plusgrader där uppe under julen!

Slans sa...

Ja, idag är det nollgradigt... Fy bubblan. Jag är inte lika berörd av det, men synd för alla skidfantaster och barn som vill åka pulka! Plus att även jag tycker det är himla vackert... Hoppas på cirka -7 när vi är på Vallen!


Haha, Andreas är så rolig!

mbh sa...

vilken dag! tur att det blir desto lungare idag :/ eller? PUSS

Anonym sa...

Underbart fint!

Träningsglädje sa...

himla fint - helt rätt ställe att springa till! god jul!!

Ulrika sa...

Åh herregud så fint! Och vad du imponerar med skidåkningen.

LinaTriathlet sa...

Åh vilka underbara bilder!

Grymt bra kört i skidspåret! Vilken skidlycka!

Önskar dig en riktigt GOD JUL!

Julkramar från Småland!

Annika sa...

Det där var ju suuuperfint på bryggan och med den öppningen! Vackra bilder! Sagolikt verkligen :)