söndag 25 oktober 2009

Julklappskriget!

*
I min familj pågår ett, visserligen icke-blodigt men ändock traumatiskt, julklappskrig! Igår under ett spontanbesök i Rutebo bestämde sig ena sidan av slaget, jag och min bror, en taktik. Andreas satt med ögonen lysande av glädje och berättade om glädjen i att se syskon och föräldrar öppna paket uttänkta och införskaffade av honom... Jag kände igen mig, det är ju den största glädjen, tiden innan och sedan att få GE paket! Vi bestämdes oss då för att föreslå följande

* Alla begränsar sig till att köpa klappar för 100 kr till var och en. Gäller även mamma och pappa. Sedan står det en var och fritt att köpa vad man vill till sin respektive osv. Detta gäller föräldrar, syskon, barn.
* Vi går inte under några omständigheter med på ett julklappslotteri, då kör vi på som vanligt och ger er julklappar.

Och ang argumentet att det tar för lång tid med julklappsutdelningen så hänvisar vi till att barnen går ändå och lägger sig, och sedan kan vi vuxna fortsätta öppna paket hela natten lång! :) Dessutom blir det ändå mindre paket än vanligt om alla håller sig till att inte köpa för så mycket.

7 kommentarer:

Mor sa...

Ni är för härliga......! Kram.

Elina sa...

Jag förstår er och håller delvis med. Men ni tänker inte ekonomiskt. Även om vi "bara" ska köpa för 100 kr till varje så kommer det dra iväg... Och alla har ju inte en heltidslön och delar en liten lägenhet med sin pojkvän.

Elina sa...

Och uttänkta? Vi går ju alltid efter önskelistor.

Andrej sa...

Vi har en gräns på 300:-/syskonbarn. Men det är snudd på dödsstraff och gå över den gränsen. Sedan köper vi julklappar till oss själva - men det blir mer planerade saker, som t.ex. bilstereo, videokamera osv...

mbh sa...

herregud - ni är hopplösa. jag köper en klapp o lottar ut! Ha ha

andreas sa...

bra jonna detta krig ska vi vinna kram

Frida sa...

Jag förstår dig absolut! Det finns ingenting mysigare än att få julhandla till sin familj! Och julklapps- utdelningen är ju det bästa på hela julen, helst när det finns barn med i bilden!