måndag 26 oktober 2009

Livets stora frågor


Eftermiddagsfika. Jag orkar inte gå den säkert 200 meter långa sträckan till huset där fikarummet ligger, så sitter kvar och och äter en morot framför datorn och funderar på livets stora frågor. Till exempel, ibland ser det ut som moroten har små hår? Varför är det så? Utanför vår ytterdörr har det flera dagar legat grönt mosshår. Idag förstod jag varför. Det är fåglarna som hämtar material till sina bon från vår mosskrans på dörren. Ibland vet min egen smarthet inga gränser. Detta tog mig tre dagar att fundera ut.
*
Jag längtar tills i eftermiddag när vi ska äta Chili Con Carne. Vi har gjort en (preliminär)veckomatsedel! Jag är så lycklig!

2 kommentarer:

Elina sa...

Lät ju int skitfestligt med en morot till fika direkt... Men det är väl typiskt dig! Mysigt med fågelbobyggande! Jag vill ha en fågelstuga, men jag tror inte det skulle accepeteras på vår balkong. Och det skulle bli mycket bajs.

mbh sa...

mysigt att det förstör den fina kransen- sabla fåglar! hela gräsmattan är ju full med mossa och ändå måste de ta er ( för att den är torr så klart!). Puss