måndag 10 september 2012

Triss i löpning, och en elak jokerKlövjestigen
Fredag, lördag, söndag - jag sprang hela helgen! En triss i löpning, och det kändes riktigt härligt.

Fredag morgon - en morgonjogg på friskvårdstimmen, klockan 6:30 på morgonen. Bästa sättet att starta helgen på! Det fungerar överraskande bra att springa före frukost, det enda som vanligtvis krånglar är magen.

Lördag eftermiddag - terräng-, myr- och skogslöpning i Kinnvallsjösätra! Det var helt underbart och jag kände mig stark hela vägen. Skogen doftade höst, myr, svamp och fjäll. Några regnstänk föll, men löparvädret runt +13 grader var perfekt. Över en mil blev det i alla fall, till Fejmån, Vålbergsvägen och efter Klövjestigen.

Söndag kväll - trots ett visst rassel i halsen (som jag hoppades var irriterade stämband och inget annat) stack jag iväg på söndag kväll. Jag gick ut ganska lugnt, men kunde springa ett progressivt pass. De tre första kilometrarna gick i beskedlig fart, och de drygt tre sista gick med bra fart. Jag njöt av den oslagbara känslan att motorn spinner, benen studsar fram, det känns som någon lägger en hand på din rygg och ger dig fart framåt i varje steg. En kylig höstkväll med luft lätt att andas och en känsla som man drömmer om tyngre dagar...

Alltså, en riktigt fin löparhelg! Nu hoppas jag kunna utöka med både längre pass och kvalitetspass, förhoppningsvis hinner jag med några stycken innan Lidingöloppet...

Tyvärr vaknade jag i natt och i morse av halsont, frossa, snuva. En elak joker i kortleken... Jag fick i alla fall vara frisk i tre månader och hoppas att detta är snabbt övergående!

7 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Åh vilken härlig löparhelg! Så glad att du är bättre i vaden! :) kroppen är då en fantastisk manick :) hoppas halsontet försvinner snabbt! Energikryakramar!!

Snorkkis sa...

Vilken härlig helg. Och lingonen ser så fina ut - lingon är ju så goda. Kanske kan du överdosera med dem lite så kanske förkylningssymptomen ger sig.

Malin sa...

fina bilder från vallen. men strumporna usch!

elly sa...

hoppas att du redan känner dig bättre! jag har också lite rassel i halsen, men det hade jag i princip hela senvintern/våren utan att något bröt ut, så jag hoppas på samma tur denna gång.

vad gör zumba bra för löpare? jag var inte jätteimponerad. jag trodde att det skulle vara mer raggatoninspirerat, latino.. latino var det visserligen, men i form av merengue, cha-cha, salsa, samba, lambada... jag är så himla ovan vid att röra mig så, feminint! det är klart att det är en del feminina vibes och ass shaking i streetdancen också, men det här är ju nåt helt annat! jag ska ge det några försök till. jag lär mig ju nåt, om inte annat.

min mormor fyller 90 i slutet av september, så jag åker eventuellt hem den helgen. men om jag inte gör det kommer jag definitivt och hejar!

Anonym sa...

Vilken härlig löparhelg! Men synd med jokern ... :( Hoppas du kryar på dej fort! Har själv haft en sån där känsla i kroppen att det är något på gång .. hate it!

Ingmarie sa...

What a weekend!!!! Men skräm bort skiten du har i kroppen! Fort fort! (Du äter väl D-vitamin? :-) )KRAM

elina sa...

Jag hoppas också att det försvinner fortare än fortast. Helst att det redan är borta! Försök att inte stressa upp dig hur som. KRAM!