söndag 23 september 2012

Social söndagslöpning!

I fredags sprang jag en liten sväng, knappa 6 kilometer efter jobbet. Det kändes skapligt, och jag njöt av att få röra mig igen. Samtidigt är det nästan svårt att njuta fullt ut då jag blir rädd att den segdragna förkylningen ska ta om... 

Idag var det så dags att försöka springa längre. Inget långpass, men ändå ett längre distanspass. Jag planerade två varv runt Limsjön. Första delen sprang jag ensam, men pratande i telefon med Elina. Att springa och prata i telefon är roligt, fast det blir ganska flåsigt när man babblar oavbrutet... 

Efter ett varv mötte jag upp Michaela, som även hon laddar inför Lidingöloppets tjejmil. Vi sprang och pratade oavbrutet. Totalt blev det 15 km i 6 min/km. Det var jobbigt men inte outhärdligt och får jag vara helt frisk under kommande vecka kanske jag kan gå i mål nästa lördag? 

Mitt mål inför Lidingö är inget annat än att slutföra En Svensk Klassiker. Innan sommaren drömde jag om att springa på under 3 timmar, men det är inget som längre är realistiskt. Efter de skade- och sjukdomsproblem jag haft under sommar och höst känns tyvärr ta sig runt som en realistisk målsättning. Hade det inte varit för att Lidingöloppet är sista delen i Klassikern, hade jag med glädje stått över. Nu får jag hoppas på en upplevelse och en härlig dag utomhus i löpskor!

Skulle jag springa på 3.15 har jag överträffat mig själv, men jag tror att det blir svårt. Så, hur lång tid det kommer ta att ta sig runt banan återstår att se. 

12 kommentarer:

Elina sa...

Det var trevligt att ha dig i öronen på gymmet också!

Jag ska heja nästa lördag, var så säker. Oavsett tid är du bäst!

Snorkkis sa...

Skönt att det kändes ok att springa nu. Håll dig nu bara frisk. Sen tänker jag börja gå omkring och skryta om min vän Jonna som gjort klassikern!

Snorkkis sa...

Förresten - vilken fin buff! Får man fråga varifrån den är?

LinaTriathlet sa...

Åh vad härligt att du kunde snöra på dig löpskorna igen och trevligt med sällskap under turen. Önskar att jag hade haft det idag. Nu håller jag tummar och tår för att du ska hålla dig frisk!! <3

andreas sa...

nog kommer du att ta dig runt kära syster kramar

Emelie sa...

Hejjar på dig nästa lördag :)
Kraam

Malin sa...

gud så skönt för dig när den dära klassiker är klar! hur firar du ;) ?

Anonym sa...

Tack fina du för all energi och inspiration jag fick idag!
Å heja heja på lördag : )
Kram Michaela

bureborn sa...

Härligt att höra att det ändå kändes helt ok att springa, och att förkylningen nog gett med sig den här gången. För utan den kommer du självklart att ta dig löpande runt LL. Kanske inte på måltiden från i vintras, men bra nog ändå! Hoppas vi ses! Om jag själv kommer till start vill säga...lite oklart just nu.

Ingmarie sa...

Håller alla tummar och tår för att du fortsätter känna dig pigg! Då kommer du att klara LL galant!

mammaspring.com sa...

Har läst din blogg en längre tid nu utan att kommentera. Härligt att läsa om din inställning till löpning! Du kommer att klara dig galant i kommande lopp!!

Ulrika sa...

Förstår precis känslan av att inte riktigt kunna njuta i början efter en förkylning just för att man är så rädd att bli sjuk igen. Inget roligt när man liksom tränar lite med hängslen och livrem och inte vågar ge allt. Nu är jag mot slutet av min förkylning och ska försöka att verkligen vänta ut den innan jag börjar träna. FÖr när jag väl börjat har jag lite svårt att inte ge allt.