lördag 24 mars 2012

Vårens första cykeltur!







Jag vaknade med fjärilar i magen... det är lördag, solen strålar och vi skulle ut på landsvägspremiär!

Det kändes ovant att sätta sig på racercykeln. Jag köpte ju cykeln under senhösten och hann bara med ett fåtal rundor innan vintern kom. Det kändes som att börja om igen! Tramporna, växlingarna, tekniken. Eller frånvaron av teknik, snarare.

Vi cyklade lugnt genom Leksand och vidare ut mot Tällberg, hela tiden följande Siljans blå linje av vatten. Och det vände uppåt... backarna upp till Tällberg är inget att leka med. Branta stigningar och mina ben stumnade snabbt. Lättaste växeln och ändå kändes det tungt att ens driva runt tramporna i de branta backarna.

Rättvik blev målet, där vi även stannade och fikade på Fricks konditori! Därefter vände vi hemåt igen. Den här gången fick jag vara lok. Jag cyklar inte så snabbt, men orkade på hemvägen driva upp tempot mer. Konditionsmässigt känns det bra, men frånvaron av cykelträning i vinter straffade sig... Jag måste bli starkare i benen! I cyklingen har jag inte så mycket glädje av att jag är stark i överkroppen.

Efter 53 kilometer och 2.15 timme cykling klev jag av på darriga ben, med fräknar på näsan och en glad känsla av att ha gjort premiärturen!

Nu börjar resan mot att försöka bli en bättre cyklist. Första målet är Siljan Runt den 2 juni. Kanske hinner vi cykla runt Siljan på egen hand någon gång innan dess? Det blir fler turer över Tällberg i alla fall, jag ska besegra de där backarna! Även partiet över Siljansnäs-Sollerön som är tufft både mentalt och fysiskt ska jag köra innan loppet.

En underbar lördag, jag är så tacksam över livet just nu och varje dag. Efter kaffe och fyra chokladbollar mår jag om möjligt ännu bättre!

8 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Ser fantastiskt ut båda grejerna! Cykling i vårväder och kaffe med chokladbollar. Mums!

andreas sa...

shit! jonna landsvägscykling känns så tråkigt går ju inte att jämföra med en runda i skogen :)tack för titten kramar

julia sa...

Vad mysigt att ha Fricks som halvvägsmål med chokladbollar och kaffe! Och skönt att solen sken på er :)

Jonna sa...

Alltså, kaffe och chokladbollar det var hemma det :)

På Fricks var det kaffe o macka! Och skorpor!

Snorkkis sa...

Vilken premiär! Härligt. Har inte du några problem med rumptåligheten sådär första passen?

slans sa...

Vad fint de gjort i trädet! Påsken är härlig med sina färger :) Jag har beställt en påskblus!

LinaTriathlet sa...

Underbara bilder! SÅ grymt med cykelpremiär! Det hade varit så kul om vi kunde nöta sadel tillsammans i sommar! :)

Emelie S sa...

Tänk att du kan få träning att låta så härligt med målande ord :) Det låter ju nästan roligt att cykla uppför tällbergsbackarna ;)

Kram!