söndag 18 mars 2012

Tips om löpskor?

Mina befintliga löpskor håller på att falla i bitar och jag måste verkligen köpa nya! Men vilka? Åh, dessa  svåra, livsavgörande beslut...

Helst skulle jag vilja ha två par, ett lättare par för fartpass och tävling och ett par stabilare för mängdträning. Och gärna ett par trailskor också eftersom jag springer en del i skog och terräng sommartid...

Jag pronerar och behöver en stabil sko, som helst inte väger bly. Jag är heller ingen fjäderviktare utan tror att jag behöver stabila skor. Mina senaste skor har varit Asics Kayano eller 2160. 

Funderar på att pröva en Adidas-modell nu istället, t.ex. Supernova. Är det någon som har erfarenhet av den? 

9 kommentarer:

Ingmarie sa...

Oavsett vad andra säger så lita HELT på din egen känsla. Vi är alla så olika. Jag kan t.ex. bara springa i Newton. :-)

elina sa...

Jag kör ju Adidas, men springer ju inte på långa vägar i din utsträckning. Har hur som helst varit både nöjd och onöjd. Jag har noll koll på vad jag egentligen skulle behöva för skor. Good luck!

LL sa...

Jag pronerar också men har numer en stabil neutral sko. Fungerar utmärkt trots att det bli ganska många mil per år. Men jag kompleterar också löpningen med styrketräning och balansträning.
Min absoluta favoritsko är Nike Air Pegasus plus som även finns som trail sko. Jag har även Asics ds trainer men det är inte alls lika bra "löpkänsla" i dem. Dessutom är de inte på långa vägar lika hållbara och sköna.
Jag kan skriva mig varm om Nike skorna, men jag tror att du ska prova flera olika märken. Fötter är ju som bekant olika och skorna är olika också. Mina fötter är som skapta för pegasusen.Min åsikt är att skon ska omedelbart kännas "rätt" på foten. Inte "nja" eller "kanske".
Dessutom tror jag att man inte ska stirra sig blind på det här med tävlingsskor kontra träningsskor. Många gånger skiljer det inte särskilt mycket i vikt och den eventuella vikt som skiljer kan vägas upp av känsla och dämpning. Man vill ju inte dra på sig skador med för "dåliga" skor.

Andréa sa...

Du får helt enkelt komma ner till mig så ska jag hjälpa dig att hitta de perfekta skorna!

Ulrika sa...

För terräng kör jag inov8 x-talon 212 och de är fantastiska. Jag pronerar också men i terrängskorna kör jag utan inlägg och med neutrala skor - funkar bra tycker jag. Underlaget är ju mjukt och ojämnt så blir inte lika belastande. För snabbare pass har jag just köpt ett par Adidas Boston som är grymt sköna - neutrala men tror det ska funka ändå. Man springer ju inte så långa sträckor i snabbskorna. Men det där kan ju Andrea bättre. :-)

Malin sa...

Jag har haft sopernovan flera gånger och varit nöjd! Tror att vi har liknande förutsättningar. Jag pronerar också och bär inte heller runt på fjädervikt.

Jag har precis börjat med barfotaskor, hoppas att det kan stärka mina "svaga" fötter. Har du möjlighet så testa. Redan nu efter en vecka känner jag mig starkare i min svaga vänsterfot, och mina vader har fått känna på en riktig utmaning!

Hoppas du hittar en eller flera bra skor!

Malin sa...

har ingen åsikt i frågan :) Kul att du o elly åkte skidor!! Och snyggt köksfönster :/ hi hi

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Jag går också i köpa-nya-skor-funderingar och troligtvis blir det återigen ett par Asics trots att jag även funderat på Adidas. Jag pronerar också så därför är vissa modeller av Asics det trygga valet, men även Adidas har funkat bra. Som "snabbskor" använder jag Puma Complete och så ett par Saucony grid type A3 som är nya för i år. Som trail och orienteringssko använder jag Icebugs. Hittills supernöjd med alla! Rekomenderar dej att köpa flera för de olika ändamålen!

elly sa...

jag gillar mina nike lunarglide skarpt! de är lätta, kanske inte de stabilaste som går att finna men i alla fall den modell som funkade bäst för mig när jag provade ut skor senast. nu har jag ju dessutom mina gjutna sulor i vilket gör skorna ännu skönare, men sådana har väl du med?!