söndag 11 mars 2012

Härligt och husligt

Vilken huslig söndag! Jag har gjort kanelmüsli, lagat mat, bakat bröd, tvättat och lagat en stor gryta... det är kul att pröva nya recept! Grytan gjorde jag med kärlek. Fläsket kommer från Torgåsgris, kött som vi själva hämtade på slakteriet och paketerade. Med vördnad skar jag den stora skinksteken i grytbitar.

Härom dan hörde jag återigen på nyheterna att det snart inte finns några svenska grisbönder kvar. Tyvärr verkar folk bara vilja ha svenskt griskött till jul och julskinka. Och när nu vi börjar få upp ögonen för förhållandena som danska, tyska och italienska grisar har, då är det redan för sent. Då finns det inget svenskt griskött att köpa längre! Så nu gäller det, kolla ursprungslappen, köp bara svenskt!

6 kommentarer:

elina sa...

Härligt att få lite sånt där husligt gjort på söndagen. Känns som att man ligger lite före den kommande veckan då :) Jag har bakat och gjort en stor lasagne.

Cykling min passion sa...

Låter härligt med en huslig dag! ÅH kanelmusli, det vattnas i munnen, det är så gott! :)Den måste jag prova! Brukar ge sån härlig doft i hela lägenheten!

Tack för tipset!! :) Det blev faktiskt 20min rodd idag, försöker tycka det är kul! :) Skönt att få driva upp pulsen lite!

Ha en skön söndagskväll fina Jonna! Kram!

julia sa...

Härligt att får fylla skåpen inför veckan!

Och vad gäller svenskt fläskkött... Jag blir GALEN när jag ser affärerna svämmas över av danskt och tyskt kött. och jag fattar inte varför? trodde vi var mer benägna nu än någonsin att köpa närproducerat osv. När vi skulle handla fläskfilé i helgen hade affären ingen svensk fläskfilé över huvudtaget! Helt otroligt! Ledsen blir man...

Karin sa...

WORD!

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Sådana dagar behövs också, mysigt!

mikael sa...

Vi funderar på hur vi ska göra med vår lille son. Vi äter inte kött från ko eller gris utan bara kyckling och fisk.
Ska vi ändå låta vår kille smaka "kött" eller ska vi låta bli?