tisdag 27 mars 2012

Våren från en cykelsadel

Jag har inte presenterat någon ny träningsplanering för denna vecka! Kan tänka mig att ni brinner av iver att få veta hur just jag tänkt mig denna vecka...

Nåja, hur det än må vara med den saken. Denna vecka planerar jag:
3-4 pass löpning (1 klar)
2 styrketräning (1 klar)
2 cykel (1 klar)
1 simning

Kvällens cykelpass var en härlig historia! Jag och svärfar cyklade 30.5 km runt Siljansnäs. Det var milda vårvindar och +14 grader! Men visst kittlar det i magen i vissa nerförsbackar, då har jag svårt att låta bli att bromsa... vägsprickning och tjällossning i kombination med tunna racerdäck känns läskigt, om jag ramlar bryter jag ju varje ben i kroppen! Men vår ska upplevas från en cykelsadel, så är det. Jag älskar att susa fram genom våra underbara byar, se hur krokusarna blommar i rabatterna, hur folk går och påtar i trädgårdarna, bränner ris och pratar med grannarna. Känna doften av nyfällt virke och någon som steker fläsk.
Nu har min tuffing flyttat in i hallen! Den ska inte stå där jämt, men den är trevlig att titta på... 

8 kommentarer:

elly sa...

oj, så duktig du är! utmaningen går åt pipan för mig. har än så länge bara skrapat ihop fem gånger. jag hinner ju inte med! har såklart tränat annat än löpning med, och så törs jag i ärlighetens namn inte kötta på med fem pass i veckan pga foten. har än så länge inte åkt på något bakslag, men det känns ju dumt att chansa! nästa utmaning du kommer med ska jag ta mig an helhjärtat!

Cykling min passion sa...

Woow! Härligt att få njuta av våren på cykelsadeln! :) Och hela 14 grader, galet varmt ju!:) Min kärlek har fått flytta in i sovrummet ;)

andreas sa...

ja akta dig för sprickorna livsfarligt ju kramar

Malin sa...

Åh är det en Trek du har köpt?! =) Jag har själv köpt en Trek i januari, som jag dock inte fått testa ännu då vi fortfarande har vinter i norr. Blir längdskidor ännu, men sen racer =) /En trogen läsare som inspireras men aldrig kommenterar..

elina sa...

All träning låter rolig när du beskriver den ;) Men cykel inne? Nej, där går gränsen!

mikael sa...

En tuff träningsvecka. Tänker mig att det inte är några korta pass du kör heller.

Inspirerad av dig ska jag lägga upp min träningsplanering också från och med nästa vecka :)

Snorkkis sa...

Härligt, vårigt pass! Önskar att jag tyckte att cyklingen var lika kul som du tycker. Kanske måste ge cyklandet lite tid och några försök. Cykeln tycker jag däremot helt klart hör hemma inne.

Jennie sa...

Har följt din blogg i något år men aldrig kommit mig för att kommentera... Inspirerad blir jag ofta här inne, tack för det!

Nu en fråga... Jag ska köpa min första racer i år och känner mig väldigt vilsen, har du något tips på vad man ska tänka på? Tänker mig att jag ska cykla 2-3 gånger i veckan, och vill inte lägga alltför mycket pengar på cykeln...