måndag 12 mars 2012

Spring 15 gånger innan påsk!

Nu presenterar jag löputmaningen - spring 15 gånger innan påsk! 

På torsdag är det tre veckor till skärtorsdagen. Tre veckor, 21 dagar. Innan dess utmanar jag er, spring 15 gånger! Jag presenterar utmaningen redan idag, så ni får ett par extra dagar till godo att klara utmaningen.

Lägg fokus på att få in bra löprutiner. Låt passen vara relativt lugna (utifrån din förkunskap och nuvarande träningsnivå). Genom att springa ofta och lätt, vänjer du dig inför Limsjön marathon. Du kommer ändå att komma upp i en bra kvantitet med löpning och vänja dig inför nästa steg. Du kommer också att hinna återhämta dig bra mellan passen även om du springer dag efter dag!

Du kanske t.ex. kan lägga din löpning före frukost? Ett 5 km pass i lugnt tempo är en underbar start på dagen!

För en del bloggläsare är detta ingen utmaning utan något som ni redan gör. Men för oss som inte sprungit så ofta under sista tiden är detta en lagom svår, lagom bitig utmaning att kickstarta löparvåren med!

Om du har som mål att springa cirka ett varv runt Limsjön den 19 maj 2012, så kan även 15 promenader varvat med inslag av jogg vara ett bra sätt att komma igång! Mot slutet av utmaningen kanske det fungerar att springa några kilometer sammanhängande!

För mig är detta ett sätt att vänja kroppen vid mer och mer löpning efter en vinter med väldigt klent med löpning. Merparten av mina pass kommer att vara mellan 5-9 kilometer. Något pass kommer att bli längre. Efter denna löputmaning kan man lägga in längre och längre pass, samt baka in fler kvalitetspass med intervaller i schemat.
Inför 400 m-intervaller på Siljansvallen, juni 2011

Ta gärna bilder från några av dina löppass och maila till mig. Jag lägger ut bilder på bloggen. Kanske kan det även bli aktuellt att lotta ut en present till någon som fixar utmaningen? 

Nu kör vi!

7 kommentarer:

Malin L sa...

Är det ok att börja med 1 km? Har verkligen kommit av mig fullständigt under vintern, för mig är ett varv runt Limsjön något stort i löpväg. ;)

Jonna sa...

Absolut!!! Uppdaterade om det nu. Promenader med jogginslag är ett bra sätt!

Malin sa...

Jag antar utmaningen!

Cykling min passion sa...

Åh jag önskar att jag kunde vara med!!!

Ulrika sa...

Vilken bra grej! För jag vill verkligen komma igång med löpningen nu. Tror dock att det blir lite knepigt med tanke på min förbannade förkylning som aldrig ger sig och som gör att jag måste smygstarta hela tiden.. men om det vänder väldigt snart så är jag med.

andreas sa...

så länge det är säsong hinner jag inte men sen sån:)kramar

elly sa...

om jag är väldigt optimistisk kan jag klara femton gånger! jag vet dock inte om det känns särskilt realistiskt. men jag ska försöka! kommer du att fortsätta med den här typen av utmaningar fram till loppet? jag kan behöva lite delmål på vägen. :)