söndag 11 mars 2012

Jag hejar på Justyna Kowalczyk

Nej, jag hejar inte mer på henne än på någon annan. Marit är en av mina favoritidrottare och idoler, men jag slås av att är det inte konstigt hur lite cred Justyna Kowalczyk får? Det är sällan det cirkulerar fan-bilder och hyllningar till henne, ändå är hon ju en minst lika imponerande idrottare som de andra i längdskideliten!

På vissa sätt faktiskt mer imponerande... hon känns som en sådan slitvarg! Hon ger sig aldrig. Hon har inte teamkompisar med sig i toppen. Hon är den enda polskan. Hon kan aldrig deltaga i stafetter. Hur ser hennes försäsongträning ut? Vem sparrar hon mot? Vem delar hon rum med på resorna? I Norge är skidåkarna som gudar, Justyna är också populär i sitt hemland men jag har svårt att tänka mig att det finns samma uppslutning som i Norge eller Sverige. Säsong efter säsong strider hon i toppen och har en jämnhet som slår alla.

Visst kanske hon har sagt saker som inte varit uppskattade, men det har nog de flesta...

Och det jag retar mig mest på är att jag faktiskt är rätt övertygad om att både hennes utseende och nationalitet spelar roll. Hur många gånger har jag inte hört kommentarer om att "hon ser manlig ut" och liknande? Hur ofta blir de manliga skidåkarna bedömda efter sitt utseende?  

Idag blev jag glad när hon spurtade ner Johaug. Jag tycker hon var så värd det. För den idrottare hon är.
Bildkälla

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du har så rätt, hon är verkligen en slitvarg som alltid är framme och jobbar hårt, sällan är sjuk och dessutom lär träna mer än alla andra - hon borde absolut få mer cred!

Jonna sa...

Ja precis, hon smiter aldrig undan från dragjobb och sånt heller...

andreas sa...

skärp dig jonna, säger man så mycket dumma saker då får man vara själv, eller själv? hon får ju all uppmärksamhet i sitt land tänk norskarna va dom får lov att dela på uppmärksamheten kramar

Jonna sa...

Vad har hon sagt egentligen, va va va???

elly sa...

ja, faktiskt.. det där har jag inte tänkt på. om hon sagt nåt dumt har jag missat det, men det kan ju knappast göra henne till en mindre stor idrottare.

slans sa...

Har också missat vad hon sagt? Tycker också att hon är imponerande!

Therese sa...

Jag håller med! Hon är grym och jag blev sjukt imponerad av att hon klarade att hålla undan för Johaug igår. Men samtidigt har jag förstått att hon är rätt snackig och tuff mot motståndarna ute på banan, och kanske inte kör helt fair alltid. Ungefär som Majdic brukade vara. Men ändå. Hon är ändå cool!