lördag 7 november 2009

Vintervarvet 2009

Jag och JW nöter asfalt, tunga kilometer.

Då var det över, för den här gången. Vintervarvet 14 km. Det var en grå dag med + 6 grader och duggregn. Bra löparväder, men tråkigt också. Det är nästan så jag föredrar förra årets solsken och - 6 grader. Jag och Jonte satsade hårt, och satsningen höll inte riktigt. Så mitt betyg på mig själv blir Godkänt, men inte mer.
*
Vi disponerade våra krafter dåligt och gick ut för hårt. Första 3-4 km sprang vi i 4.30 min/km-tempo vilket gjorde att vi blev trötta alldeles för tidigt i loppet. Gick ner något i tempo och höll kanske 4.45-4.50 min/km fram tills halvtid 7 km. Vid 10 km hade vi sprungit på cirka 50 minuter blankt. Och sen var jag helt slut. JW drog i väg och gick i mål cirka en minut före mig. Jag fick vackert se mig bli omsprungen av de friidrottare som jag sprang tillsammans med förra året. De hade löpt lugnare än oss första 11 km, men passerade oss någon gång därefter då de hade krafter kvar till skillnad från mig.
*
Så jag kan till skillnad från den här kvällen förra året varken glädja mig åt att vara snabbaste tjej i 14 km-klassen eller ha slagit sitt personliga mål med över en minut. Idag var jag kanske fjärde tjej, och sprang cirka 2 minuter långsammare mot 2008. 1.08.47 då blev kanske 1.10.50 idag.
Jag är inte så besviken, jag gjorde trots allt det jag kunde och grinade av trötthet väl i mål. Jag hade liksom inte mer att ge idag. Det känns skönt att det är över, nu kan jag löpa mer för skojs skull en tid framöver, och flytta fokus till mer styrketräning igen. Därefter blir det skidsäsong och kanske även en marathonsatsning. Det ska jag bestämma en annan gång, en annan kväll.

6 kommentarer:

Snorkkis sa...

1.10 är ju ändå en jätte bra tid, trots att du kanske hade högre förväntningar. Bra jobbat tycker jag!

Elina sa...

Bra jobb sis! Du är min springidol i alla fall <3

Jessica sa...

Du är så duktig Jonna!! Va nöjd över dagens resultat istället för att tänka på hur du sprang förra året. Nu är nu och inte då!! kram!

Andrej sa...

Bra kämpat! Hemskt när man tar slut så.

malin sa...

du var jätteduktig - tänk för bara nåt år sen sprang du helst inte alls!

pfunke sa...

Bra kämpat. Ta nya tag på Vaveröloppet i maj!!!!