onsdag 28 september 2011

Testa ett recept!

Ni glömmer väl inte bort att kolla in vår receptblogg då och då? Jag tänkte tipsa om några favoriter!

I söndags gjorde jag en söndagsstek - Grekisk skinkstek! Till det åt vi klyftpotatis och tzatziki. En favoriträtt som inte alls är svårt att göra. Vi hade dessutom turen att få göra steken på närproducerat kött som vi hämtat på ett slakteri och själva paketerat.

En av världens godaste pajer är denna Squashpaj med pesto! Ett recept jag fått av min vän Michaela, som i sin tur har fått det av sin vän, som i sin tur..? Jag älskar receptkedjor och hur bra recept sprids! Och alla dessa minnen man har kopplat till vissa recept, t.ex. när man åt en viss maträtt första gången.

När man vill festa till det med en härlig pastarätt kan jag verkligen rekommendera Magdas Medaljpasta! Det är skidskytten Magdalena Forsberg som vi fått detta recept av. Fungerar bra även med quorn om man inte äter kyckling.

Att göra sina egna rostade, saltade sötmandlar är fantastiskt gott! Hälsosamt snacks (om man inte överdriver saltet förstås).

Om ni som vi ständigt har ett gäng bruna bananer hemma så gör en banankaka! Godare fikabröd finns inte... Igår kväll gjorde jag denna kaka och lade i frysen inför kommande födelsdagsfika.

Till både tjejmiddagar och middag med svärföräldrarna har jag bjudit på denna fantastiska fiskgryta! Den är inte alls svår att laga och smakar helt ljuvligt.

Och om ni bara ska prova ett enda bröd... så prova detta! Det här är brödet som alla älskar. Imorse bakade jag dessa filmjölkslimpor som snart skall avnjutas med Bregott och ost. Kladdkaka Rocky Road är inte helt fel heller...

6 kommentarer:

Elina sa...

Åh, roligt att du tipsar! Det finns sannerligen många guldkorn där på receptbloggen :) Bakade filmjölkslimpa igår jag med!

LL sa...

Banankaka lät ju smarrigt. Och bilden på rocky road.... Nu dreglar jag!

Jessica sa...

Jag älskar eran receptblogg, fått många tips och idéer där :) kraaam!

Julia sa...

Åh vad mkt gott! Jag sitter hemma, hungrig som en varg och det dryper ur mungiporna på mig!

andreas sa...

VA! får vi inte nybakad banankaka på ditt kalas ;) kramar

LinaTriathlet sa...

Oj så mycket smarrigt!
Fiskgrytan måste jag prova någon dag! :)