söndag 25 september 2011

27 timmar kärlek

Sedan länge har det varit bestämt att jag och JW skulle passa mina brorssöner denna helg! Från egocentriska-görvadvivillhelatiden-sambos till vikarierande två barns föräldrar! Varsågod, jag ger en helg med Gustaf 5 år och Vincent snart 3! På lördag förmiddag hämtade vi upp två förväntansfulla små killar. Deras ryggsäckar var packade och vår första destination var bestämd, äventyrsbadet Aqua Nova i Borlänge! Det visade sig vara en riktig fullträff. Vi roade oss utan problem i flera timmar bland vattenfall, vågor, utomhuspool, vattendjur, bubbelpooler och rutchkanor...

...kanske ingen hit för min förkylning men en av de stora fördelarna med att umgås med små barn är att man inte har en sekund över att tänka på eller älta egna eventuella problem. En ganska sund fokusförflyttning med tanke på vår vanliga livsföring. Och faktiskt känner man sig också väldigt harmonisk när man inte har tid att bekymra sig över småsaker!

På väg hem från Aqua Nova köpte vi lördagsgodis och hyrde film! Barnen var rätt trötta och somnade till en stund i bilen båda två... Innan vi gick loss på godiset så åt vi Korv Stroganoff, Gustafs önskemat!
Efter en lång dag var det skönt att se på Lady&Lufsen samt Lejonkungen II i soffan... pojkarna var så nöjda på kvällen och verkade uppskatta myskvällen lika mycket som vi! När vi somnade på kvällen kände vi oss alldeles lyckliga för att dagen blivit så himla bra. Söndag morgon var det dags att kliva upp strax efter 6.00 tyckte pojkarna! Vid det laget låg vi alla fyra i dubbelsängen. (Två som somnade där och två som tassade in efterhand...) Det är inte alla söndagsmorgnar man är ute på utflykt strax efter 8... men idag var vi det!


Jag var rätt krasslig idag så JW var en hjälte och lekte för två! Och tog hand om det mesta.
Titta på Highland Cattle vid Limsjön är alltid uppskattat!

Utsikten från fågeltornet som vi klättrade upp i! Till bergets högsta punkt skulle jag sprungit idag enligt planeringen... buhu.
På väg mot bilen och dagens andra stopp, en lekplats där vi hann prova varenda grej!

Efter lunch och fika i solen (vattenmelon) avslutade vi dagen med en upptäcktsfärd i grannskapet! Vi spårade älg, pallade äpplen, blev nästan tagna av hajar fast räddades av båten i sista stund...

6 kommentarer:

julia sa...

haha oj vilken helg!! det är härligt att vara moster/faster då man får stå för så mkt kul!

andreas sa...

härligt jobb av er två, ni är underbara kramar

Slans sa...

Fy tusan vad mysigt! Lyckliga dom som fick såna fina barnvakter och lyckliga ni som vi vakta såna fina barn.

Emelie sa...

Vilka härliga timmar!

mbh sa...

lyckliga barn som har såna underbara släktingar!

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Låter som en toppen helg både för er fyra och barnens päron kanske ;) En sovtur efter badhuset brukar vara behövligt!!

Hoppas du blir piggare snart.
Kram!