lördag 23 juli 2011

Scandinavian Masters, Bro Hof slott

Det var dags för JW att få sin julklapp! En natt på hotell och en dag på Scandinavian Masters i golf, på Bro Hof slott i Upplands-Bro. Det blev en härlig minisemester och just nu har jag ömma fötter och ben efter många timmars promenad idag, och rödbränd näsa...
Så fort vi kom utanför Dalarna så sken faktiskt solen hela helgen... det kanske är mest här det är dåligt sommarväder? Vi åt middag i gassande solsken på en thairestaurang på torget i Enköping.
Så gott, och så starkt! Tur att jag hade en Singha nästan lika stor som mig själv att skölja ner med. Sveriges närmaste stad men i övrigt vet jag ingenting om Enköping. Nu har jag bott där en natt!
Richard S. Johnson och min kille Anders Timell. Anders råkade nämligen buffa in i mig när han och Richard skyndade förbi till nästa utslag. Han lade då sin hand på min arm, och sa "förlåt älskling". Såhär i efterhand misstänker jag att han inte sa älskling utan något annat, men det lät verkligen så! Timell var precis så utflippad som man kunde vänta sig och pratade och skämtade med publiken hela tiden.
Dagens, och total-segraren!? - svensken Alexander Norén. Han spelade helt sinnessjukt bra hela dagen, spelade hem nytt banrekord och slutade idag på ofattbara -20. Han verkade njuta av stödet från hemmapubliken. Och han var ju kung och fick stående ovationer bara av att kliva in på tee...
Bubba Watson! Toppgolfare men han log inte på hela dagen så vitt jag kunde se. Vi krockade nästan vid en toalett/bajamaja. (Även proffsen måste använda bajamajorna, hihi)

På minuskontot hamnar otrevliga funktionärer (gå på kurs hos alla funktionärer på löp- och skidlopp och lär er), dammtussar under hotellsängen (det har jag nog av hemma liksom...) och hutlösa priser på fika/mat på Bro Hof. Jag mår så dåligt av att betala 35 kr för en flaska vatten! Okej om man visste att de skänkte bort överskottet till de människor som lider så svårt av torkan i östra Afrika men knappast... Nästa år ska jag ta med mig komplett massäck och inte betala en krona till skojarna som stod för serveringen.

2 kommentarer:

JW sa...

Tack "älskling", en underbar present

and¨reas sa...

vilken trevlig liten tripp kramar