torsdag 21 juli 2011

De där intervallerna...

Jag har lovat mig själv att inte slarva med kvalitetspass denna sommar. Intervaller ska ha en självklar plats i veckoschemat... och idag var det 400 m-intervaller på Siljansvallen i gassande sol som stod i planeringen.

Kände mig rätt seg och med orolig mage, ingen lovande inledning! Till sällskap på banan hade vi två "riktiga" friidrottare (100-200 m löpare?) som sprang så fort att det visslade när de for förbi!

Första varvet gick på blygsamma 1:41, motsvarande 4.12-tempo (kan det få räknas in i uppjoggen kanske..?) men sedan öste vi på snabbare även om varven var mer ojämna än sist (1.32-1.38) Jag var riktigt trött mot slutet och magen var orolig, men bestämde mig för att vinna mot "tanke-spöket" som sa åt mig att nu orkar du inte mer! Nu kommer sista varven att ta 2 minuter! Benen var ju trots allt rätt pigga även om varje varv gjorde mer och mer ont i pumpen och jag samlade på mig syra.

9:e varvet, det var jag mot den negativa rösten på axeln. Och jag sprang allt jag kunde, och när jag stannade klockan på 1:25 blev jag både glad och förvånad! Nytt rekord! 400 m i ett tempo motsvarande 3.32 min/km. 10:e varvet gick på 1:26 och efter det var jag tröttare än på riktigt länge. 400 m intervaller, passet jag avskyr innan och under, men älskar efteråt.

6 kommentarer:

Karin sa...

Såg detta pass på jogg.se och blev jätteimponerad! Jag klarar aldrig av att köra de sista intervallerna fortare än de första. Jag går ut hårt och sedan kroknar jag. Att jag aldrig lär mig? Är du anmäld till Baltzar förresten? sista dage på måndag tror jag (fast efteranmälan var ju löjligt billig)

Löpning & Livet sa...

Holy shit! Tänk vad lite ändring av tankarna kan göra! grymt!!

Nästa gång kanske jag också kan pressa ett varv på den där dundertiden? :)

Elina sa...

Ja, det känns ju skönt efteråt om inte annat... Även om det inte gick någe vidare för mig! Du var grym i alla fall :)

Ulrika sa...

Fasen så grymt! Du är snabb tjejen!

Andrej sa...

Jag typ bara applåderar!

elly sa...

heja peppen och heja dig! jag var ute och joggade i regnet nyss, det var ljuvligt. foten kändes i början (då jag sprang istället för joggade, som jag ska göra) men det gick över. och tummen upp för din efterlängtade semester!