tisdag 12 juli 2011

Måndag - veckans bästa dag!

Det är bara att bestämma sig för att måndag är veckans bästa dag. Och det kanske är sant? På måndagen har man hela veckan framför sig. Den här veckan väntar många roliga saker, bad, träning, 24 års kalas och dop!

Förr i tiden gick jag alltid på 75 min bodypump på måndagar, det var mitt älsklingspass. Igår såg jag att det stod just bodypump (powerbar kallas det här) på sommarschemat och planerade in en måndagskväll med dubbla pass! Först 70 min pump och sedan 7 km löpning med två fina tjejer. Vanligtvis styrketränar jag i gymmet ensam med tyngre vikter och färre rep och set. I pump kör du väldigt många repetitioner med ingen vila. Svetten droppade runt mig och både armar och ben skakade. Jag blev förbannad att jag orkade så klent i jämförelse med vad jag orkar på gymmet. I gymmet tar jag 40 kg i bänkpress (3x6-8), under gårdagens pass hade jag problem med 20 kg! Visserligen hade vi först kört ett antal armhävningar, men ändå... Alla knäböj och utfall med drygt 25 kg på ryggen (skivstång) sved också ordentligt.

När jag cyklade hem och åt en banan i farten kände jag mig som triathlon-Lina. Dubbelpass hör inte till vanligheterna längre. Vi sprang ner till Limsjön och runt. Jag kände mig seg i början men det släppte efter några kilometer, och vi kunde avsluta löpningen starkt. Somnade strax efter 22 och sov stenhårt till klockan ringde imorse...På gymmet i vintras.

7 kommentarer:

Annika sa...

20 i bänkpress på pump är starkt! Det är ju sjukt mycket repetitioner. Det är säkert bra att vara några vanliga gympass med pump för att träna varierat men det känns roligare att träna tyngre...

PS, skitsnygg bild på stark tjej! :)

Elina sa...

Vilken stenhård blick! Verkade gå bra för alla igår på löpningen - kul :)

LinaTriathlet sa...

Riktigt snygg bild på dig, stark fokuserad tjej!!

Det är ju grymt bra att ta 20kg i bänkpress under ett pumpass där det är så många repetitioner! Som Annika skriver, bra att varva båda delarna, gym + pump. Önskar att jag kunde vara mer flitig och gå på pump, men de gånger jag styrketränar så gör jag det i gymmet.

Härligt att du fick till ett dubbelpass :) Löpningen går ofta segt i början innan man kommer in i flowet. Bra träningsdag, förstår att du somnade gott! :)

Löpning & Livet sa...

shit vad det var längesedan (typ 3 år sedan)jag körde pump! Tycker det är roligt i perioder, men sen avkyr jagetttag. Nu kanske det är dags att prova igen :)

Andrej sa...

Jag älskar skivstångspassen! Brutalbra för uthållighet! Och för flåset, för jag ligger strax under max större delen av passet. Underbart!

elly sa...

grym bild! fan vad jag längtar efter att träna. är snuvig, hostig och lite rosslig i halsen fortfarande, men på lördag, då..! jobbar heldagar hela veckan, så jag har ändå inte tid förrän då.

vad roligt det var att ses i söndags! jag gjorde faktiskt egen rabarbermarmelad i måndags. dock kokade jag den för hårt, så den är seg som klister. den stelnade ju när den svalnade, vilket jag inte tog med i beräkningen. lite mer socker (den var väldigt syrlig) och lite kortare koktid nästa gång. övning ger färdighet!

mikael sa...

Klart måndagar är veckans bästa dag! Då har du hela veckan framför dig med spännande aktiviteter med bl.a. träning :)