tisdag 18 januari 2011

Ägg, bananer, sötmandlar och kanel

Jag gillar att handla mat och fylla korgen med frukt, fisk, kött, ägg, kryddor, mandlar. Då är man liksom stolt över sin matkorg. Annat är det på fredagar, då trängs choklad, brieost, saltade nötter och JWs fredagsöl i korgen (Jag måste liksom betona att det är inte mina öl, då jag inte dricker alkohol nu) Då är man inte lika skrytsam... Men det ska ju vara gott att leva och jag är uppvuxen enligt devisen att leva nyttigt på veckorna och unna sig allt gott på helgerna!

Men nyttigt kan ju vara gott också! Idag har jag lagat Hemkunskapsfrökens underbart goda fiskgratäng, och bakar samtidigt Fasters goda, osötade limpor.

Och jag vet att man inte får köpa torsk... men idag fuskade jag. Och det var hemskt gott. Nu längtar jag till kvällsfika med nybakt bröd.

6 kommentarer:

mbh sa...

Härlig (men dyr?) handling! Och hur 17 orkar du baka, handla, träna o laga bra mat på samma kväll? Antagligen för att du vet att du är ledig imorgon :) Puss

Miss Agda sa...

Här trängs också brieost i korgen med fikabröd och choklad, men (mestadels) bara på helgerna.... Som mammaledig har man dock ganska mkt tid att fika när man ammar och så jag brukar unna mig choklad och fikabröd lite för ofta under veckorna just nu också...

Slans sa...

Äh. Tönt! Inte ska man väl skämmas för det man handlar? Kanske om du typ köper 100 paket kondomer eller femtio limpor cigaratter... Men inte för godis och chips och annat gott!

emelie sa...

åh va gott med hembakt bröd! det var längesen hos oss :(

andreas sa...

jonna så ser väl typ allas korgar ut på fredagar plus tacogrejer ;) kramar

F sa...

Varför dricker du inte alkohol? är du gravid? :D