fredag 27 mars 2009

Och det blev fredag kväll

Och det är fredag kväll och klockan är 21:18. Och i Leksand snöar det, igen. Det är snart april och det är ljust när jag vaknar oavsett tid, och det är ljust när jag går ifrån träningen om kvällarna. Och en fredagskväll för mig i slutet på mars våren tjugohundranio ser ut ungefär som så. Det är en enorm känsla av befrielse när klockan slår halv fem och jag lämnar K-huset och hela huvudet skriker helg! Och jag cyklar till kära Leksandshallen. Och jag tränar överkropp i en timme och springer tempointervall fem snabba kilometer. Efter det kör jag bil, skjutsar hem mamma.

Bästa snabbmaten och en öl efter det, fullkornstortillas med avocado- och kesoröra. Drunknar i soffan efter en vecka som mest varit tung, med datorn i knäet, fjärilar i magen, hjärta som rocknrollar. Och en stor kaffe och choklad. Det finns fredagskvällar som är miljoner gånger bättre, med häng i gäng och pussar och många saker... men man kan också ha det så mycket sämre än så och jag är glad. Vad ska du göra i helgen?

2 kommentarer:

Andrej sa...

Oj, full fart. Hoppis och Skuttis, lite intervaller, städa upp i trädgården och passa världens gulligaste hundvalp (bild kommer) på lördag. Kickboxning och cirkelfys på lördag m avbrott för bio med dotera: "Pettson och Findus". Älskar Pettson och Findus. Älskar helger.

Elina sa...

Jag ska bli lite ruinerad i helgen har jag tänkt. Glasögon och träningsjacka. Två goda ting, men ack ack, min pengar!