måndag 16 mars 2009

Min alcogel och jag

Jag har en vän i min handväska som heter Dax Återfettande handdesinfektion. Vi går aldrig särskilt långt ifrån varandra, och jag inbillar mig att han hjälper mig att hålla magsjukor och förkylningar borta. Tvål och vatten känns liksom inte riktigt enough, sprit är mer riktiga grejor i kriget mot sjukdomar och basilusker! Min kollega Marie har berättat att hemma hos henne på toaletten har de en hel pumpflaska med alcogel, jag är lite avundsjuk.

5 kommentarer:

Anonym sa...

en del bakterier är bra bakterier, jonna. en del bakterier från släktet staphylococcus har vi t ex naturligt på huden. var mer försiktig med hur du hanterar livsmedel, även om det är viktigt att hålla händerna rena också (men tvål och vatten duger utmärkt för det)...

Elina sa...

vi ska ha med oss på resan! synd att resan bara varar en vecka................

Anonym sa...

Jag har blivit lite kär i handsprit varje gång jag har jobbat på Edshult. Man känner sig aldrig så ren som efter en handspritstvätt.

Malin sa...

hypokondriker. lyssna till elly. hon låter klok :)

Anonym sa...

Ledsen att göra dig besviken Jonna.. Men jag körde stenhårt på handsprit förra vintern när magsjukan härja och jag åkte på den värsta i våran familj. hm. Besviken blev jag. Fast kan också erkänna att jag är rätt besatt av handsprit, tror det är en arbetsskada.
Och vilket fint inlägg om Leksboda, tänk va bra man har det med en frisk och fin familj där alla har bra kontakt. man ska nog inte gnälla så mycket om dagarna. Hoppas du mår bra!! KRAM!