fredag 6 mars 2009

Brev till coachen

Min löparcoach blev litet paff när han såg på jogg.se att jag sålde min startplats till Göteborgsvarvet. Inte så konstigt, det är ju han som tagit fram programmet som skulle få mig att springa halvmaran på under 1,45 h. Så jag skrev ett brev (Joggpost!)

Hej M!
Skönt med fredag igen... Nej absolut inga fortsatta skador... jag har kommit igång med löpningen ungefär som planerat och inspireras av ditt program! Riktigt kul och väldigt lärorikt för mig! Däremot kändes det som att allt blev försenat pga skadan + Tjejvasan, och att tiden att träna löpning på till slut bara var dryga 2 mån till Varvet. Och till slut kändes det bara som en stress för mig, att jag kände jag var tvungen att nå tider och resultat och kilometerantal innan 16 maj.

Och av rädsla att det bara blir press och stress och riskera att pressa mig för hårt vilket jag tenderar att göra, och kanske bli skadad igen, så avanmäler jag mig hellre och siktar kanske på en halvmara framåt hösten istället. Jag vill ändå bli en bättre, snabbare starkare löpare som kan springa längre sträckor, och jag vet att jag har disciplin att träna för det ändå... men jag kände att jag måste försöka fatta "bra beslut" som är bra för mig och inte bara handlar om att jag ska prestera. (...) jag kunde redan nu känna hur stressad jag kommer att vara då om jag dessutom vet att jag ett visst exakt datum vill prestera en viss exakt tid på 21 km 16 maj.

Visst skulle jag kunna ställa upp och bara ta mig runt, det tror jag att jag i princip skulle klara i dagsläget, men det känns meningslöst. Trist med fotledsskada! Är det löparrelaterat? Men hursomhelst är jag överlycklig för Tjejvasan, nästa år satsar jag på Vasaloppet :) (...)
Kramar Jonna

2 kommentarer:

Anonym sa...

jaså vasaloppet haha jag sa ju det!
kram

Anonym sa...

jag e för trööööött för att läsa ditt brev. hoppas du gillar mig ändå.