tisdag 13 november 2012

Snart, snart, snart!Det är bara drygt en månad kvar tills julafton! Och bara några veckor kvar tills första advent... Jag längtar så mycket efter julen! Inte bara juldagarna, utan hela december månad. Jag älskar det.

Idag fick vi veta att Sarah Dawn Finer blir årets julvärd. Ett lysande val enligt mitt tycke! Och årets julkalender blir en uppföljning av Greveholm. Greveholm har jag ingen relation till, men det blir säkert fint. Vi älskade Tjuvarnas Jul och missade inte ett avsnitt!

Och snart, snart börjar alltihopa. Julen börjar med fredagen före första advent. I fem års tid har jag tagit ledigt just den fredagen för att julstöka, städa, lyssna på julmusik och sätta upp julgardiner och adventsstakar. Om jag ska vara ledig i år också? Det behöver ni inte ens fråga!

I år längtar jag även efter skidåkning, att klä vår julgran, tända brasor på kvällarna, äta skinkmackor... ja, efter alltihopa!

9 kommentarer:

Anonym sa...

WORD!!! :)

Och vilken underbar tradition att ta ledigt och julstöka fredagen innan första advent!

Här kallas lördagen innan första advent till "lilla jul" och det firas med en liten julgran, en försmak av julmaten och något litet paket till barnen .. bara för att trissa upp allt lite mera! :)

Och skida .. jaaa.. det ska vi göra mycket i december tycker jag!! <3

slaaaaaaans sa...

Jag längtar också!!! Men "drygt en månad" till julafton och "några veckor" till första advent? Ja ja, matte är inte din grej ;) Det var ju tre veckor till första advent i söndags. PUSS

LinaTriathlet sa...

läste precis i ICAs tidning julens mat :) Det ska bli mysigt med december och jul igen, men det känns nästan som att det var igår jag var hemma och firade jul och nyår,tiden går så himla fort!

Emelie sa...

Älskar dina decembrar och sätt att måla upp saker och ting så fantastiskt :) absolut inget fel med det bara att jag också längtar lite till :)

Karin sa...

Jag älskar din energi och glädje även om våra glädjeämnen ofta skiljer sig åt. Men gällande jul har du rätt!!

bureborn sa...

Blir så glad av att läsa din blogg! Så varm och livsbejakande!

Annoula sa...

ÅHHH! Jag längtar också ihjäl mig!

Malin sa...

håller med! vill bara pyssla o pynta o baka nu!

Snorkkis sa...

Oj oj jag också längtar jätte massor. Åren efter att jag börjat följa dig, och läst om din jul-fixar-dag, har jag senaste åren också bokat in en ledig december-dag, bara för att njuta av julstämningen. Har nog inte tackat dig för idén - så tack!!! I år har jag dock spenderat alla mina semesterdagar o de få som jag har kvar tänker jag ta under juldagarna.