tisdag 20 november 2012

I morgon...

...ska jag tydligen springa snabbdistans med orienteringsklubben. De har fartträning på onsdagar och jag får vara med, de är så hemskt gulliga! Men inte gulliga nog att avstå från det mest fruktade passet i min värld.

Snabbdistans är det mest tävlingslika träningspasset. På en snabbdistans ska du pressa dig i ett snabbare tempo än ditt vanliga distanstempo, kanske en något kortare sträcka än dina vanliga distanspass. Mina snabbdistanspass har ofta varit 5-7 km. Jag har ingen aning om vilket tempo jag kan hålla under en snabbdistans för tillfället. Mina löppass sista tiden har varit katastrofala, mitt vanliga distanstempo har nästan sänkts med 30 sekunder per kilometer i snitt. Och benen känns så tunga, så tunga. Ska det aldrig vända? Något enstaka pass har känslan varit bättre, men det går ändå fruktansvärt sakta och det känns som att jag kryper fram.

Snabbdistans kan även vara ett hemskt roligt pass. Jag sprang snabbdistans med orienteringsklubben en gång för länge sedan, den gången kände jag mig stark, lätt, oövervinnelig. Snabbdistans när känslan av flow är med en från första stegen, då är det fruktansvärt roligt.

Något säger mig att i morgon blir det mer utav kriga, kriga, kriga.
Löpare som sticker iväg på varv 4, Limsjön marathon

7 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Snabbdistans är tufft, men som du också skriver kan vara ett riktigt roligt pass! Hoppas du får bra känslor imorgon! Jag hejar på dig, du är stark!

andreas sa...

låter väldigt intresant får jag vara frisk nu, kanske jag kan vara med om ett par veckor :() kramar

Ingmarie sa...

Men kom ihåg att det är detta du längtat efter och njut av att kunna! :-)

mammaspring.com sa...

Det kommer att gå som en dans och du kommer att känna dig som en vinnare efteråt! Kör hårt!

Elina sa...

Låter som en pina ;) Men du fixar det förstås!

elly sa...

hoppas att det gick lika bra denna gång! jag känner igen känslan av att det går tungt. jag har nämligen blivit förkyld igen. snart lägger jag mig ner och grinar. en och en halv vecka tills marathonträningen börjar och jag minns inte sist jag sprang fem kilometer ens.

Johan sa...

Snabbdistans, mina "grispass", måste vara lättare som du att köra dem i grupp. Alltid lättare att jaga någon eller att bli jagad...