onsdag 21 november 2012

BANG BANG ORANGUTANG

Jag BANGADE på dagens snabbdistans. Jag tänker inte rada upp någon lam ursäkt (det går alltid att hosta fram några...), det var en ren bangning. Jag orkade verkligen inte. Jag har världens sämsta självförtroende i löpning just nu, och att pressa mig till max i en snabbdistans kändes inte lockande. Det känns inte som att jag är där ännu. Istället cyklade jag till gymmet och genomförde ett pliktskyldigt mage-rygg-pass.
 
Det enda jag vill just nu är att fika, lyfta bänkpress och åka skidor. 

Och ibland blir jag så sorgsen när jag tänker på världen vi lever i, det här jordklotet som vi delar, människor och djur. Det är ett faktum att vi snart inte ens kommer kunna åka skidor, att våra årstider kommer suddas ut till en grå massa. Och att vi inte kan åka skidor kommer vara det minsta problemet. 

Ibland känns det bara hopplöst. Och spelar det ens någon roll vad vi gör när USA under 2011 släppte ut mer växthusgaser än någonsin tidigare? Det här oroar mig mycket i perioder, det är slitna ord men vad vill vi lämna över för jordklot till våra barn och barnbarn? Vad kan jag göra, vad kan du göra? Någonstans måste alla kämpa och dra sitt strå till stacken, även om det bara handlar om att åka kollektivt när man kan, äta mer vegetarisk mat och inte slösa på vattenresurserna. Små slattar i träningsvattenflaskan kan du t.ex. använda till att vattna blommorna med! 

5 kommentarer:

andreas sa...

va!!! men jonna haha ja så är det ibland kramar

Andréa sa...

Ibland är det så och nästa gång kanske du har bättre självförtroende.

Det där med blomvatten har jag aldrig tänkt på men ska verkligen börja med. Varje litet steg är betydelsefullt!

Elina sa...

Jättebra att du lyssnade på din känsla som sagt! Det blir fler gånger.

Erika sa...

Du har helt rätt! Alla kan inte göra allt men alla kan göra något! Jag cyklar typ överallt, äter mycket vegetariskt och försöka komma ihåg att spara på varmvatten och släcka lampor. Åh det här bekymrar mig verkligen också och det bekymrar mig också att så många människor i vår del av världen, mina egna vänner och kollegor, så lättsinnigt säger "jag orkar inte bry mig" fast att de har både tid, kunskap och pengar för att värna mer om vår omvärld.

Galet söt apa! Och jag älskar trion du radar upp: fika, bänkpress och skidor :)

Snorkkis sa...

Man måste få banga ibland också. Jag bangade yogan idag. Igen...