måndag 19 november 2012

Nytt rekord i bänkpress

Att gå och träna klockan 15.00 har sina för- och nackdelar. Man skulle ju kunna tro att det är lugnt i gymmet då, men det är knökfullt med skolungdomar. Det dunstar av tonårssvett och testosteron. Några tjejer går omkring och drar oinspirerat i maskinerna. Dessutom slåss jag och tonårskillarna om samma vikter...

Min träningsvecka kunde hursomhelst inte börjat bättre! Ett nytt bänkpressrekord! Ett antal uppvärmningslyft och sen lassade jag på, 50 kg. 5 + 5 + 3 repetitioner lyfte jag. Kanske kan jag våga något ännu tyngre maxlyft framåt jul? Med passning... Det hade jag inte idag och det är synd.

Därefter öste jag på med maxstyrka så det visslade om det. Maximalt 3 x 5 rep plågade jag axlar, bröst och biceps med. På bicepscurl använde jag 10-11 kg hantlar, det sved ordentligt i musklerna.

Efter en timme i gymmet kände jag mig mer än nöjd. Nu ser jag fram emot en träningsvecka som förhoppningsvis kommer innehålla mer av allt, både kvalitet och kvantitet. Fler styrkepass, fartträning med orienteringsklubben och kanske skidträning till helgen.

Har jag förresten sagt att jag älskar friskvårdstimmen? Vilken lyx det är! Klockan 16:30 var jag hemma och hade tränat! Kvällen kunde jag sedan ägna åt brödbak och slappande.

7 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Yeeeey! Grymt! grattis till rekord! Du är tokstark! Skidorna kommer ju glöda när du sätter fart i vinter!:)

Oj jag hade inte ens sett att jag lagt upp ett inlägg vid mobilen. Min iphone sa tyvärr godnatt i fredag och är på lagning. Så därför inga uppdateringar med instagram. Nu har jag en gammal lånemobil och skulle prova skicka bilder till bloggen men så kom de visst upp som ett helt inlägg, haha! Jag hoppas jag får tillbaka min mobil snart! Tokigt värre! :)

Snorkkis sa...

Härliga du - vilken underbar bild. Och tusan så stark du är. Och söt :)

Ulrika sa...

Grymma du! Älskar dina berättelser från gymmet. Jag körde pullups och dips med extra vikt idag. Kändes macho

Löpning & Livet sa...

Rekord är alltid kul, särskilt på måndagar :) Grymt jobb, gissar på att jag ligger långt efter :)

Ingmarie sa...

Ofattbart för mig! Snyggt!Och grattis! Vilken veckostart!

Slans sa...

Min lilla maffia! ;)

Malin sa...

synd att de tagit bort vår friskvårdstimme! beundrar dig som har karaktär att nöta så väldans på egen hand! 50 kg är imponerande!