fredag 17 juni 2011

Tävlingsklass i Tjejvasan

Jag är anmäld till Tjejvasan även 2012 (såklart!). Älskar detta lopp och det blir fjärde året jag åker. Det fanns tankar om att istället åka Kortvasan tillsammans med resten av familjen, men nä, jag måste åka Tjejvasan. Tjejvasan är ju även en tävling, till skillnad från Kortvasan. Sista två åren har jag fått starta i tävlingsklass, led 2. Detta baseras på resultat i tidigare lopp. 2011 åkte jag på 2.05.27 och kom på plats 273 i tävlingsklassen. Med den tiden får jag även startled 7 i Vasaloppet (27 sek från startled 6...) Jag hade hoppats att detta skulle kvalificera mig för att starta i led 1 i Tjejvasan 2012. Men icke? Nu har jag sett att jag preliminärt finns i led 2 även 2012, fast jag sett åkare som åkte långsammare än mig 2011 får starta i led 1?

Har mailat Vasaloppet nu, jag vill starta i led 1! Om det är någonstans det finns minuter att tjäna för mig så är det mellan Oxberg och Hökberg, där blir det stora proppar av åkare, många relativt ovana åkare verkar finns även i led 2 som saxar sig uppför små krön och täpper till. Förra året var jag sen till startfållan och fick en dålig placering lång bak i fållan. Det medförde många minuters tapp på vägen till Hökberg. Det vill jag helst undvika kommande år.

Jag längtar efter skidsäsongen så jag får ont i magen! Jag längtar till Kinnvallsjösätra och helgerna där, till elljusspåren i Insjön och Källan, Vidablick och Motorbanan...

6 kommentarer:

Malin sa...

Hoppas de hörsammar dig! Tänk att du redan fått upp skidsuget igen!

Elina sa...

Vad konstigt! Hoppas det löser sig, för klart man vill starta i led 1 liksom. Det är ju supercoolt!

Julia sa...

Oh no, klart du ska starta i led 1!! Hoppas som sagt att det löser sig.

Ja, det ska bli jättemysigt att fira i Leksboda, ni är så gulliga som tar emot mig :)

Mor sa...

Har lite svårt att fatta att man klockan 6.45 en härlig sommarmorgon, en vecka före midsommar kan längta efter skidåknig så man får ont i magen....det ska vara Jonna till det!

andreas sa...

lycka till kramar

Annika sa...

Ah, vad konstigt att du inte står i led 1, hoppas att det löser sig. Jag känner inte till tjejvasans seedningsregler och tider och om det är lika strikt kontrollerat som Vasaloppet? Men visst ska det bli kul att åka skidor i vinter igen :)