tisdag 14 juni 2011

Idolen Isabellah

Jag har några idoler och förebilder inom löpning! Isabellah Andersson är en. Isabellah vann i år Stockholm marathon för fjärde året i rad - vilket ingen annan löpare lyckats med! Hennes tid från Dubai Marathon i januari, 2.23.41 är en världstid!

Dagen efter Isabellah vunnit sin fjärde raka seger i Stockholm marathon skrevs det i Sportbladet (AB) en notis om detta. Samma dag skrevs det sida upp och ner om en CL-final i fotboll. Kunde inte löpning få något större utrymme i pressen? Det finns ju ett enormt intresse för löpning i Sverige!

Därför blev jag väldigt glad förra veckan när SVT Sport sände ett inslag om Isabellah. Hon verkar vara både ödmjuk och tuff, med siktet inställt högt! Småbarnsmamma är hon också! Just den dagen inslaget spelades in sprang hon 13 km morgonlöpning, och på eftermiddagen sprang hon till en bana (12 km) och därefter totalt 9 km banintervaller i en ruskig fart. Totalt 34 km löpning... Hur inspirerad blir man inte av sådana idrottare? Mycket! Isabellah efter segern i Stockholm marathon. Snygg är hon också.

3 kommentarer:

Elina sa...

Grym kvinna det där! Precis som du :)

andreas sa...

skulle inte du jobba heltid hade ju du oxå legat på 34 km om dagen kramar

mbh sa...

Bra rutet Jonna! Håller med!