torsdag 23 juni 2011

Midsommardrömmen

Lunchrast, några arbetstimmar kvar innan midsommarhelgen tar vid. Ute spöregnar det, såklart. Det brukar ju göra det på midsommar...

Midsommar i Leksand och Dalarna är enda stor knätofscirkus. Leksand är midsommar och vårt lilla samhälle sväller från 15 000 invånare till minst 50 000. För oss året-runt-boende är det jätteroligt, och ibland småjobbigt. I år hade jag hemliga tankar om att åka ifrån allt, åka upp till stugan och sätta mig där ensam. Njuta av skogen och den ljusa försommarnatten, där är om möjligt ännu mer ljust än här. Fast jag kom fram till att jag kanske inte är så mycket eremit ändå... att jag vill vara med min familj och vänner.

Ute i Leksboda finns det jag vill ha av midsommar. Lövade hus, traktor, pappa som röker lax, majstångsresning vid bystugan med kaffe och kakfat för 20 kr, min familj och syskonbarn. Glad midsommar!

4 kommentarer:

Elina¨ sa...

Tänkte också tanken hur det skulle vara att åka till Vallen över midsommar. Jag är glad att du valde att stanna här! Det blir mysigt, gott, rörigt, snorigt och kärleksfullt imorgon! Precis som det ska vara, minus snor ;)

emelie sa...

Du gör rätt i att stanna :) hade säkert vart mysigt i stugan också! Men det är ju bara midsommar en gång om året:)

Löpning & Livet sa...

Tack det samma!!

andreas sa...

ses imorgon kramar