måndag 8 december 2008

Sportskadekliniken

Jag startade en "tråd" i Diskussionsforum på jogg.se där jag är medlem. Fick en hel drös med mer och mindre kvalificerade råd från alla tyckare ang mina knäproblem. Då jag idag haft ont även vid stillasittande-promenad osv så kände jag att något drastiskt måste göras. Jag ringde alltså vårdcentralen som rådde mig att ta kontakt med Franzon och Sportskadekliniken då det antagligen är en idrottsrelaterad belastning. Fick tid på måndag 15/12.

Bästa råden hittills har jag i alla fall fått från min förra filosofilärare som blivit marathonlöpare sedan han flyttade från Leksand. "Jonna, jag hade också ont i knät för ett år sen. Det var troligtvis p.g.a. för stor upptrappning av träningsmängden, och så sprang jag för fort för länge för min nivå. Jag skaffade knäskydd, eller knävärmare kanske det heter, och det blev lite bättre, men det enda som hjälpte helt var en kombination av att vila ett par veckor från löpningen och sedan springa mycket långsammare när jag satte igång igen. När du har varit hos sjukgymnasten så tycker jag att du ska ta ett par månaders lågpuls/lågfartsträning, och samtidigt fokusera mer på de andra idrotterna. Du kommer att klara Gbg-varvet galant ändå!"

Bästa råden är väl de man kan ta till sig, eller?

4 kommentarer:

Anonym sa...

mycket bra tips! lyssna på M :)

Anonym sa...

Ja usch det är aldrig kul när huden krånglar! Jag kan ju rekomendera att gå och göra en djuprengörande ansiktsbehandling, då får du en ansiktsanalys oxå så kanske du får veta vad dina problem beror på! Jag är tex känslig mot röda grönsaker! Annars ett bra hudvårdsmärke, Dermalogica!! Kostar lite men helt klar värt det! Jag gick hos magdalenalaurell.com kram madde

Anonym sa...

hi hi har han blivit löpare?!

Anonym sa...

vad tråkigt det är med ditt knä. men jag tror också på vår gamle filosofilärares råd, att ta det lite lugnare. det är ju inte roligt om det blir värre heller. hoppas det blir bättre hos sjukgymnasten. du får sitta stilla lite! jag kan ge dig en massa bra boktips. haha.