onsdag 3 december 2008

Saffranslax

Såhär vid juletider passar det bra med mat med saffran i. Jag bjöd min käre bror och hans familj på den här goda och snabba laxrätten igår!
Saffranslax
4 bitar laxfilé
3 morötter
Matlagnings- eller mellangrädde
Rosmarin, salt, peppar
Saffran
Slanta morötterna tunt, lägg i ugnsfast form. Lägg laxfiléerna ovan, salta och peppra. Blanda grädde, halv påse saffran och cirka ½ tsk rosmarin och häll över. Ha in i ugn i 225 gr i cirka 15-20 min. Servera med t.ex. bulgur, ris, pressad potatis.

Det är verkligen gott, saffran och rosmarin är härliga smaker som gifter sig fint ihop!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mums! Det lät himla gott, men victor är så trött på lax eftersom han jobbar med det men jag ääälskar lax! kul med nya recept oxå!

kram

Anonym sa...

du.. det där lät jäääkligt smarrigt.

Anonym sa...

tror att jag ätit det! lär bjussa pörcie på det nån gång också...

Anonym sa...

det var jättegott tack kära syster