tisdag 6 augusti 2013

Leksandsrundan SYD och en guldtimme

För några veckor sedan föddes babyn "Leksandsrundan", berättade skapare Bodil Wilén vid gårdagens start. I år är det "provcykling", förhoppningsvis växer arrangemanget till nästa år. Tanken är att man under fyra kvällar ska passera genom 50 Leksandsbyar. Varje tur mäter 30-40 km och under turen serveras fika av en av byarna man passerar! 
 Igår var det dags för Leksandsrundan SYD och jag var med! En vacker tur på ca 30 km. Leksand, Åkerö, Heden, Åkersbodarna, Hästberg, Rältlindor, Jonheden, Rälta, Djura, Rälta, Västannor, Häradsbygden, Gärde, Mjälgen, Yttermo, Leksand löd beskrivningen. 
 Jag hade fint sällskap av svärfar och bonus-svärmor!
 Efter drygt 20 km cykling vek vi av ner mot ångbåtsbryggan i Rälta by - en plats där jag aldrig varit förut. En så vacker plats och vilket fika sen! Hembakta bullar och sockerkaka med flädersaft smakade så gott.
Behöver jag ens säga att jag älskar den här typen av snälla arrangemang? Där alla känner sig välkomna och kan vara med, alltifrån barn till pensionärer, oavsett om du har en landsvägshoj eller damcykel, snabbcyklist eller njutcyklist - eller både och! Vi cyklade lugnt, pratade och jag kände mig så stark och pigg. Drygt 34 km slutade turen på och det var en underbar cykelkväll!
I morse drog jag på mig träningskläderna igen. Friskvårdstimmen denna vecka blev en riktig guldtimme spenderad med finaste Felicia. 07.15 möttes vi upp och gick en rask 5 km powerwalk efter strandpromenaden. Det var morgonkyligt och friskt ute och vi hann avhandla många ämnen - även om det fanns mycket kvar att prata om!

9 kommentarer:

Karin sa...

Vilket roligt arrangemang!

bureborn sa...

Låter supermysigt! Och vilken go´fika sen -mums!

andreas sa...

härlig kväll åh morgon kramar

Löpning & Livet sa...

Jag skulle vilja cykla mer (eller ja, gå på spänning då, nån cykel värd att cykla på har jag (fortfarande) inte) men de korta bitar jag cyklar på min vardagscykel har fått mig att inse att det nog inte kommer funka nåt vidare. Magen blir liksom ihoptryckt, trots att styret är rätt högt. Vet inte om det beror på att mina magmuskler vägra dela på sig (vilket jag iofs är glad över. Ju mindre de delar sig desto stabilare bål liksom) som gör att det blir så trångt där inne. Helt bekvämt känns det hur som helst inte,

Låter iaf som en härlig tur och som jag sa igår så är du lätt den snyggaste :)

Anki sa...

Vad otroligt roligt det ser ut! Mera liknande "snälla" arrangemang, håller med. Har själv varit så otrolig trött på tävlingshetsen senaste månader och känner inget sug att tävla ALLS i vinter, men med sådana här tillställningar kommer ju lusten och glädjen tillbaka igen.

Elina sa...

Jättekul idé verkligen! Hörde att du skulle vara med även idag! Hurtbulle!

Unknown sa...

Fantastiskt bra arrangemang av Bodil! Du och Felicia ser ut som systrar på den bilden :)

Ingmarie sa...

Vilken grej! Mer sånt! Och vad du strålar!

felicia sa...

Tittade på gamla blogginlägg har inne och oj vad jag inspireras av dig. Du är min topp 1 inspiratör!
Det här var en härlig morgon, kommer ihåg den som igår.
Ha en trevlig fredag! <3