söndag 18 augusti 2013

Ebba från tre sjöar

I helgen drog jag, Elina och Elis till Värmland. Att resa med en 5 månaders kan gå både fort - nej nu stannar vi INTE för kissa/fika när han sover eller långsamt varför ska jag sitta fastspänd i en bilstol när vi kan gå omkring på Konsumparkeringen i Lesjöfors och ha det roligt?
 Ebba döptes i Hammarö kyrka, en otroligt vacker träkyrka vid Vänerns skärgård.
Hon döptes i vatten från tre sjöar - Vättern, då hennes pappa kommer från Motala vid Vätterns strand, Siljan, då hennes mamma kommer från Leksand vid Siljans strand och Vänern - där de nu bor. Det var himla fint tycker jag!

Vi fick god smörgårstårta och tårta som Ebbas mormor och föräldrar gjort. Efter det åkte vi till hotellet. Klockan 20.45 släckte vi lamporna. Då sov Elis redan sedan en stund, och vi satt och viskade till varandra i mörkret. Det var lika bra att sova då, och ladda inför hotellfrukosten!
På vägen hem rattade vi förbi hemma hos Marie och Pär och sa hej. Hela helgen gick i ett nafs och det var så trevligt. Mitt köra bil-självförtroende växte flera meter när jag lyckades köra både till Karlstad, inne i Karlstad och hitta till både kyrka och andra ställen utan att köra fel. Att det där parkeringsgaraget var rena rama labyrinten med klaustrofobiskt trånga korridorer var en annan femma. Bilen är hemma oskrapad igen och vi med!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Bra jobbat Jonna! och vilket fint dop sen :) Puss

Ingmarie sa...

Vad fint!
Och vilken kul ide med vatten från tre sjöar.

andreas sa...

trevligt kramar

Anonym sa...

Så himla kul att ni kom!Det är vi mycket glada för:)kramar<3

Elina sa...

Du är snabb du! Jättefin tripp och jag är impad av din säkerhet framför ratten. Och jag var väl inte helt kass kartläsare på väg till Marie heller? ;)