tisdag 26 juni 2012

Test av CEP-kompressionsstrumpor

På väg mot Vätternrundan
Sommarsolståndslöpning
Nu har jag under tre tuffa pass testat CEP-kompressionsstrumpor från Runforest!
1. Vätternrundan, landsvägsccykling 300 km
2. Åsleden bergslöpning
3. Banintervaller 800 meters

Strumpornas utseende är oslagbart. Det är helt enkelt de snyggaste löparstrumpor jag ägt. De är verkligen knallrosa! Strumporna finns även i grönt, orange, vitt och svart. Jag känner mig både proffsig och snygg med strumporna på. När jag och brorsan kom springande hem från berget ropade en överförfriskad midsommarfirare snygga strunpor! Som sagt, de syns!

Storleken på strumporna väljer du genom att mäta din vad, för bästa kompressionseffekt. Jag gjorde detta och tyckte att den storlek jag fick var rätt. Strumporna ska sitta åt för att det ska vara en kompressionseffekt! Det kan ta en stund att få på sig dem, men så ska det vara. 

Strumpornas effekt är jag nöjd med. Under Vätternrundan satt de där de skulle, även om strumporna inte är anpassade för så kalla förhållanden. Men att ens sitta säkert på plats under 30 mil tycker jag är ett gott betyg. Under löppassen har strumporna suttit som gjutna, och jag tycker att de gör ett bra stöd åt vaden.Vissa kompressionsstrumpor är inte så tighta, och då känns det mer som en vanlig strumpa. Jag tycker även att det är bra att tån är extra fodrad då jag varit med om att andra löparstrumpor går sönder i tårna efter bara ett fåtal användningar. 

Jag har tidigare hört att CEP är kompressionsstrumpornas Rolls-Royce och efter mitt eget test måste jag hålla med. Det är de bästa strumporna jag testat! 

6 kommentarer:

andreas sa...

jaha nu börjar alltså reklambloggen ;) kramar

LinaTriathlet sa...

ÅH strumporna är verkligen TOKsnygga! Växer ett vill-ha-begär och bra är de också! :) Grymt!

slans sa...

Ah! Kul att de funkade så bra! :) Och absolut fina också!

Staffan sa...

Lustigt, jag kommer också skriva ett inlägg om kompressionsstrumpor i veckan men hos mig är faktiskt inte CEP favoriterna, jag upplever dem som för varma/tjocka och också lite för långa (ja, jag har rätt storlek), de vill liksom upp en bit på knät!

Mina favoriter är istället Go Co Co för halva priset, något tunnare, aningen mindre kompression men klart bättre passform.

Jonna sa...

Intressant Staffan! Jag har också prövat Go C men gillar dessa mera.

Snorkkis sa...

Supersnygga! Och kul att du gillar dem. Hur är de i foten? Är tyget där tjockare eller tunna? (Om du typ jämför med GoCoCo som jag vet att du också har)