onsdag 13 juni 2012

En lång natts färd mot dag

Jag hade bestämt mig. Jag skulle inte köra Vätternrundan. Jag sålde platsen till Siljan Runt, åkte upp till fäbon, drack kaffe och sprang i skogen.

När jag kom hem drog vi ut och cyklade. Det kändes så skönt att cykla bara för skojs skull, inte för att jag skulle köra ett lopp. Och då gick det helt plötsligt mycket bättre! Jag vågade ligga i rygg på de andra, jag körde helt plötsligt mycket snabbare än tidigare. Jag kände mig stark. Och då började ett litet frö att spira...

Men, jag är fortfarande väldigt dåligt förberedd. Jag har inte ens vågat räkna ihop hur få mil jag cyklat, det tror jag skulle sänka mig mer än höja mig. Jag har vid ett tillfälle cyklat drygt 9 mil, i övrigt ligger mina träningspass på 5-7 mil som längst. Jag är en rookie, en nybörjare. De faktorerna kan jag inte ändra på. Däremot kan jag själv välja inställning!

Och vet ni, det känns nästan skönt att inte vara så himla förberedd. Att köra helt förutsättningslöst. Att inte ha en aning om hur det kommer att gå eller kännas.

Jag ser fram emot ett äventyr! En upplevelse på cykelsadeln tillsammans med människor som står mig nära! Jag vet att det kommer att bli jobbigt och göra ont, att benen kommer att stumna, att kroppen kommer bli tom och slut. Att det kommer att bli en pina, och kanske också en glädje. Det kommer att bli en lång färds natt mot dag. Med många fikastopp. Ett 300 km långt fikalopp?

21:40 på fredag kväll startar jag Vätternrundan 2012. Håll tummarna för mig och att jag går i mål!

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd. (Karin Boye)

De första tramptagen, oktober 2011.

11 kommentarer:

andreas sa...

shit alltså lycka till med denna dårskap :) kramar

mor sa...

Jag kommer inte att få en blund i ögonen den natten!

elly sa...

duktiga du! det kommer att gå bra! du har ett starkt hjärta. :)

Anonym sa...

Det kommer gå super bra!Men din kämparglöd så kommer du komma runt,tvivlar inte en sekund!Kram Marre

elina sa...

Vad spännande detta blir! Kan du twittra och cykla samtidigt? Någon slags rapport måste vi få längs vägen. Kan man följa via sms?

Löpning & Livet sa...

Du är modig tycker jag! Och jag tror det kommer gå bra. D är så lugn och kommer köra smart. Heja!

Ulrika sa...

Så kul! Tror att du kommer att få en grym upplevelse just för att du inte har några direkta förväntningar på hur det ska gå. Ha bara kul på vägen så löser sig allt.

LinaTriathlet sa...

Åh vad kul :) det kommer gå super, du har viljan och är stark!! Jag hejar på dig!! Skickar massa cykelenergi till dig! Ska tänka på dig! Njut av att vara i cykelbubblan! :)

Ingmarie sa...

Du är för härlig!
Släpp krav och prestationsvåndor. Du lever och är med! Go girl! Trampa så det glöder och njut varje sekund. Såklart du grejar det!

Kristin sa...

Det kommer gå kalasbra! Tips: Sov så mycket du bara kan innan, Stanna och ät vid varje depå, drick mycket både innan och under. Ta med gel, bars och sportdryck. Ät varm mat när det serveras, stretcha och sträck ut vid depåerna, dela upp loppet mentalt i "etapper" och det viktigaste:
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida" ;D Lycka till!

Malin sa...

jag är inte ett dugg orolig för att du inte ska klara det. däremot lite för att du ska vurpa. kör försiktigt!